Sănătate Sport

februarie 3, 2018 la 2:11 pm

Află cu ce te ajută 15 minute de alergat zilnic

Află cu ce te ajută 15 minute de alergat zilnic

Când vine vorba despre sport, nu este nici un secret ca alergatul este bun pentru sănătate.

Oare, știti ce se întâmplă în corpul nostru atunci când alergăm !? Nu este vorba despre transpirație sau senzația de sufocare din lipsă de aer.

La fel ca multe alte exerciții, alergatul oferă multe beneficii organismului. Pentru acest lucru nici măcar nu trebuie să alergi cât pentru un maraton. Ai nevoie doar de 15 minute zilnic.

Un alergat scurt și plăcut în prima parte a zilei, vor îmbunătăți condiția fizică și starea de spirit.

Dacă te întrebi ce se întamplă în corpul tău, cele ce vor urma te vor încuraja să adaugi mai multe alergări în programul personal de exerciții. Tu și corpul tău meriți o schimbare.

Ritmul cardiac crește

Dacă este un lucru pe care îl știm cu toții este că atunci când alergăm bătăile inimii cresc. Cu cât este mai intensă activitatea sportivă,  cu atât ritmul cardiac crește și mai mult. Astfel, diferite zone ale corpului sunt avantajate de această activitate sportivă.

Circulația sângelui crește

Alergatul forțează mușchii inimii să se contracte mai rapid. În consecință, sângele circulă mai repede în corp alimentând întregul organism.

Mușchii inimii devin mai puternici

Alergatul oferă inimii exercițiul pe care-l merită. În timp ce se contractă și pompează sânge, inima devine mai mare și mai puternică. O inimă puternică permite furnizarea de oxigen și nutrienți în tot corpul.

Crește cantitatea de oxigen inspirat

În timp ce sângele circulă prin corp, oxigenul este livrat către creier, piele și organele interne garantând o funcționare optimă. Corpul omenesc este un organism care are nevoie de oxigen pentru a se menține în viață.

Elimini toxinele

Pare ciudat, dar tot ceea ce consumăm prin alimentație eliminăm ca reziduu când mergem la baie. Fie că este vorba despre mâncare solidă sau lichide, procesul fiziologic de eliminare al toxinelor este același.

Și totuși nu eliminăm toate toxinele. Prin efort fizic, temperatura corpului crește generând consum de calorii, eliminare de apă și toxine care doar prin transpirație pot fi înlăturate din organism.

Crește puterea de procesare a creierului

Alături de inimă, creierul devine și el mai puternic atunci când acesta este alimentat cu oxigen din abundență. Prin circulație rapidă a sângelui, tot mai mult oxigen ajunge la creier permițându-i să realizeze noi conexiuni neuronale. Iată de ce creierul este întotdeauna un consumator neîncetat de oxigen.

După perioade îndelungate de studiu sau muncă cerebrală, când capacitatea de memorare sau de lucru scade, creierul este în deficit de oxigen. Tocmai de aceea orele de educație fizică sunt prezente la toate nivelele de învățământ.

Stresul este redus

Trebuie să recunoaștem, stresul este o parte normală a vieții noastre mai ales când trecem prin momente dificile. Când alergăm, creierul produce mai puțini hormoni de stres și mai multe endorfine. Alergatul te face mai fericit în doar 15 minute.

Mușchii corpului se întăresc

Când alergăm, toți mușchii corpului sunt antrenați în mișcare. Prin exercițiu repetat, mușchii se definesc și devin mai puternici.

Bună dispoziție

Buna dispoziție merge mână în mână cu reducerea stresului. Alergatul este o modalitate prin care putem spori sentimentul de încredere personală. De asemenea, stimulează producția unor neuro-transmițători la nivelul creierului ce te vor face să te simți mai bine.

Dormi mai bine

Dupa un alergat pe cinste, este posibil ca somnul de noapte sa fie la fel de dulce ca al unui bebeluș.

Cu doar 15 minute de alergat in fiecare zi, putem beneficia de toate aceste avantaje.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.