Turism

iunie 12, 2017 la 8:16 pm

Airbnb – aplicație mobilă de rezervări camere unice, călătorii și informații locale

Airbnb - aplicație mobilă de rezervări camere unice, călătorii și informații locale

Căutam de zor pe telefonul mobil cazare pentru finalul de săptămână, nimerisem într-o perioadă cu sărbători mioritice unde cu greu mai găsești camere libere pe undeva.

Am deschis în browser-ul telefonului multe tab-uri cu potențiale gazde. Cum orice pagină de site web, pe lângă informațiile afișate, are și reclame inteligent poziționate, am nimerit să accesez un banner care m-a redirecționat să instalez aplicația Airbnb.

Airbnb – aplicație pentru călătorii și informații locale

Airbnb este o platformă online ce permite oamenilor să se conecteze pentru a lista și accesa unități de cazare unice din întreaga lume.

Fie că ai nevoie de un apartament pentru o noapte, un castel pentru o săptămână sau o vilă pentru o lună, Airbnb conectează oameni de pe întreg globul pentru a le oferi experiențe unice de călătorie la prețuri accesibile.

Airbnb - aplicație pentru călătorii și informații locale

Dacă tot suntem în cautare de noi destinații, aplicația Airbnb s-a gândit să integreze și recomandări de activități recreative, cultural-artistice, precum și ghiduri pentru diferite pasiuni și noi experiențe.

Airbnb funcționează și în România

Din 2008 de la înființare și până azi, Airbnb a devenit activ în peste 190 de țări, acoperind peste 65.000 de orașe fiind găzduiți peste 160.000.000 de oameni.

România este și ea pe hartă. Am căutat camere în toate orașele mari din țară și în zonele turistice, am constatat cu uimire că poți găsi cazare în condiții foarte bune la prețuri mult mai mici decât dacă ai apela la variantele deja cunoscute.

Airbnb funcționează și în România

Localizare pe hartă a zonelor de cazare

Modulul de căutare îți permite să filtrezi specific țara sau orașul de interes. Se poate selecta ca opțiune de filtrare după preț, numărul de persoane pentru cazare, perioada de găzduire sau diferite facilități suplimentare.

De asemenea, se adăuga la secțiunea de salvate toate locațiile de cazare vizitate sau în curs de vizitare.

Localizare pe hartă a zonelor de cazare

Cazare în București la 2 camere cu 155 lei prin Airbnb

Acum am înțeles de ce străinii care ne vizitează țara spun că este foarte ieftin să vizitezi România. Centrul Bucureștiului este plin de străini, mai ales vara când se pot deplasa relativ repede către munte pe Valea Prahovei sau pe litoraul Mării Negre.

Am aplicat căutare fără filtre specifice pentru cazare în București. M-am orientat după pozele de interior și am selectat un apartament pentru 6 persoane, cu 2 camere, 3 paturi, baie și bucătărie la prețul de 245 lei pe noapte minim 3 zile.

Cazare în București la 2 camere cu 155 lei prin Airbnb

Facilități nenumărate, mai bine ca la tine acasă … TV, internet wireless, aer condiționat, interfon de acces, loc de parcare, fier de călcat, uscător de păr, etc.

Între timp unul dintre amici a rezolvat cu cazarea pentru mica vacanță de pe litoralul românesc. Oricum nu aș fi putut utiliza aplicația Airbnb așa de repede.

Pentru a putea folosi aplicația Airbnb trebuie adăugat un cont de card bancar și câțiva pași de verificare identitate utilizator.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.