Muzică

martie 20, 2016 la 7:56 pm

Album DOC și Motzu în HD – 2015

Album DOC și Motzu în HD - 2015

Am aflat ce înseamnă mai nou să cumperi un album de pe raft, cred că a fost ultima dată când am ales această opțiune.

S-a întâmplat pentru că de mult nu mai cumpărasem un album de muzică pe CD din magazin și am zis să încerc, să aflu cum se prezintă acum un album muzical.

Varianta de a descărca muzica preferată de pe internet este la îndemână, aici artistul are de pierdut dacă cauți alternative neconvenționale. La fel și calitatea sunetului va avea de suferit.

Prețul unui album original a devenit accesibil și pentru orice consumator român, dacă ești de bună credință, opțional poți alege dintr-un album melodiile preferate astfel artistul a primit suport pentru materialul lucrat.

Imediat după lansarea albumului DOC și Motzu în HD am așteptat să fie accesibil pentru achiziție pe Google Play. Datorită unei erori de procesare pentru plata online nu am reușit să cumpăr albumul imediat. Am mai făcut câteva încercări online fără rezultat, a fost nevoie să rezolv problema la sediul unei banci, card expirat.

Între timp, am zis că poate în drumurile mele, trec pe la un magazin de muzică și achiziționez de pe raft albumul. Deja mă gândeam, stai să vezi că-mi iau albumul în format digital și o să se audă sunetul foarte clar pe receiverul din dotare, Yamaha RX-V377 și boxele Mission MX1.

Văzut cu CD-ul în mână mi-am dat seama că nu pot să-l ascult la sistemul audio pe care îl am pentru că nu am unitate optică. Nerăbtător să ascult piesele de pe album care nu au fost promovate, conectez unitatea optică externă la desktop și dau să văd conținutul CD-ului.

Nu am mai cumpărat un CD original cu muzică din magazine cred că de mai bine de 7-8 ani de zile. Atunci, dupa ce cumpăram un album, cu programe de rip, converteam melodiile de pe CD în format MP3, pentru că în acest format erau mai ușor de mutat de pe un echipament digital pe altul, fiind și mai mici în dimensiuni, bineînteles cu riscul de a pierde din calitatea sunetului aplicând această variantă de rip.

Același lucru a trebuit să fac și acum. Am zis, de pe Google Play cumpăram albumul în format MP3. Mai bine să convertesc melodiile de pe CD în fișiere .flac. A durat ceva timp până ce calculatorul a procesat conversia.

Între timp, mă gândeam, de ce oare !?, dacă tot cumperi albumul, nu-ți oferă și ei pe acel CD diferite formate digitale astfel încât să nu mai stai să pierzi timpul cu conversii de fisiere. Nu era mai simplu dacă pe acel CD erau încluse foldere cu formate de fisier MP3, WMA, FLAC, etc !?, iar fiecare melodie avea și ea denumierea piesei astfel încat la selecție de play să fie mai ușor să identifici melodia preferată !? Aș fi tare bucuros dacă la achiziționarea unui album din magazin mi-ar da un USB stick criptat unde accesul la fisierele audio să se facă pe baza unei parole atașate de acesta.

Albumul este bine lucrat, are piese de repeat, nu mi-a placut deloc ca a trebuit să fac conversie în flac-uri și să editez fiecare fisier cu denumirea piesei. În interiorul CD-ului am găsit un poster, sigur era poster, dar mototolit și pliat de vreo 5 ori. Când l-am desfăcut am devenit instant ecologist, câți copaci s-au tăiat degeaba pentru posterele astea care oricum nu poți să le pui pe perete. Mai bine puneau pe CD niște imagini cu rezoluție foarte mare, cine are chef de un poster face un print pe material canvas și este cu totul altceva. Mă așteptam să găsesc versurile melodiilor dacă tot rămânem fără păduri. Cred că greșeala asta se găsește la toate albumele de pe raft.

DOC și Motzu în HD – 2015

 1. Primul Film (feat. Helen)
 2. Ochiu’ Dracului (feat. Mihai Gheorghe)
 3. Pierdut Buletin
 4. Doc Quijote
 5. Ce Vezi Când Închizi Ochii (feat. Ctc, Nasa)
 6. Ștaif (feat. Killa Fonic, Criss Blaziny)
 7. Avion
 8. Julieta (feat. Feli)
 9. Bula Mea (feat. Vlad Dobrescu, Deliric)
 10. Curvăsăraie
 11. BPFBP
 12. Ceai (Remix) feat. What’s UP
 13. Mamashi Tata
 14. Opulența
 15. Dominația
 16. Din Dragoste (feat. Exile)
 17. Baiatul Bun, Baiatul Rau (feat. Ana Maria Alexie, Vlad Munteanu)
 18. Ultimul Film (feat. Helen, Marius Pop)

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.