Sănătate Sport

august 11, 2017 la 7:37 pm

SUPER AMINOS din gama Victory, aminoacizi de calitate de la Weider

SUPER AMINOS din gama Victory, aminoacizi de calitate de la Weider

După doar două zile de la administrarea aminoacizilor SUPER AMINOS ca supliment nutritiv, am simțit efectul anabolic asupra ogranismului.

Mulțumit de calitatea aminoacizilor am făcut o vizită pe pagina produsului să adaug un comentariu pozitiv. Din păcate, site-ul weider.ro de unde am cumpărat produsul, nu avea secțiune de comentarii așa că m-am apucat să vă scriu.

WEIDER vine de la Joseph Weider, unul dintre cei mai importanți promotori ai culturismului. Marca WEIDER este recunoscută pentru suplimentele nutritive de calitate oferite sportivilor.

Dacă ești indecis și nu știi ce supliment nutritiv să-ți cumperi, această recenzie te va ajuta cu siguranță.

SUPER AMINOS din gama Victory – aminoacizi de calitate de la Weider

SUPER AMINOS din gama Victory - aminoacizi de calitate de la Weider

Nu este prima dată când cumpăr aminoacizi. Consum aminoacizi ca supliment nutritiv de mai bine de 15 ani. Știu exact despre ce este vorba.

În ultima perioadă nu prea am mai avut timp pentru activități sportive, așa că am decis să renunț o perioadă la suplimentele nutritive. Mare greșeală am făcut.

După vreo șase luni fără suplimente nutritive, organismul meu se refăcea foarte greu după perioade mai lungi de efort fizic. Probabil că mulți dintre voi știți deja din presă cât de slab calitativă este mâncarea, în special cea procesată, în nutrienți esențiali organismului.

Cum în zilele noastre termenul de “mâncare proaspătă” este discutabil datorită industrializării către profit a tot ceea ce inseamnă alimentație, este indicat să ajutăm organismul cu suplimente nutritive.

Aminoacizii sunt cărămizile organismului

Îmi place să fac sport. Iubesc să trăiesc în mișcare. Dacă nu mă manifest în această experiență a vieții risc un declin emoțional. Joc baschet, fotbal, tenis, dau la pedale, împing la trotinetă, înot, trag de fiare, escaladez trasee montane … și pentru asta am nevoie de aminoacizi.

Am nevoie de aminoacizi, pentru că aceștia joacă un rol crucial în toate procesele biologice din corp. Corpul uman este alcătuit în proporție de 60-70% apă, 20% proteine iar restul sunt grăsimi, vitamine și minerale. Toate acestea nu ar putea funcționa într-un întreg dacă nu ar exista aminoacizii. Aminoacizii sunt cărămizile organismului.

Aminoacizii se găsesc în proteine. Cele mai bune proteine sunt cele vegetale pentru că sunt superioare calitativ celor animale și sunt și mai ușor asimilabile de către organism. Proteinele vegetale nu sunt însoțite de toxine sau alți compuși organici care ar putea afecta organismul.

De exemplu, dacă pentru proteine în cantități mari vrei să mănânci carne, s-ar putea să faci gută. Carnea de porc este însoțită de multe toxine – vezi și carnea de vier. De aceea pentru unele afecțiuni, medicul te întreabă din prima: “consumați carne de porc?” . Prea multă carne de pasăre crescută cu enzime modifică nefavorabil metabolismul corpului uman.

Ouăle oferă o cantitate însemnată de proteine. Dar prea multe ouă măresc nivelul colesterolului. De fapt, oul este un embrion. Oul include toate ingredientele organice necesare unei noi vieți. Mulți sportivi consumă multe ouă dar prepară doar albușul. Este știut că gălbenușul conține cantități mari de hormoni precum colesterolul care este un hormon de creștere sintetizat de membrana celulară.

Efortul fizic susținut necesită un consum mare de calorii și proteine. Sportivii care desfășoară activități fizice cu efort ridicat asupra musculaturii au nevoie de o cantitate mare de proteine.

Un culturist sau halterofil din zilele noastre a ajuns să aibă nevoie de cantități mari de proteine. Asta ar însemna să mănânce cam de 5-6 ori pe zi, în special carne. Consumul mare de proteine solicită organismul la un efort bio-chimic excesiv pentru sintetizarea aminoacizilor.

Stimularea organismului cu steroizi artificiali nu este o cale de urmat

Sportivii cu cea mai mare masă musculară sunt culturiștii. Mulți dintre ei își riscă viața și sănătatea consumând steroizi artificiali care să le mărească rata metabolică a organismului. Spre exemplu, ficatul și rinichii sunt supuși unor procese bio-chimice care depășesc limita normală (insuficiență renală).

Așa au apărut marcile de suplimente nutritive. Ca o alternativă la consumul excesiv de proteine de origine animală. Aceste proteine sunt mult mai ușor de digerat de către organism fiind extrase din zer de lapte, albuș de ou sau soia.

Weider SUPER AMINOS – aminoacizi cu lanț ramificat BCAA

Weider SUPER AMINOS - aminoacizi cu lanț ramificat BCAA

Aminoacizii sunt materia prima rezultată din proteine. Ingerarea de aminoacizi gata sintetizați ușurează absorbția acestora direct în sânge fără a mai forța organismul să efectueze procese bio-chimice suplimentare.

Cine și de ce ar trebui să consume aminoacizi ?

Vi s-a întâmplat vreodată să aveți o senzatie de foame în permanență fără să fi făcut efort fizic ? Chiar dacă mâncați consistent starea de sațietate nu rămâne. Se întamplă acest lucru pentru că mâncarea respectivă nu oferă toți nutrienții necesari organismului.

Consumul de proteine în cantități mari nu este o soluție. Acestea trebuie să fie și de calitate. Dacă structura bio-chimică a proteinelor este deteriorată rezultatul final nu este decât un scaun mai des.

Calitatea proteinelor este cea care contează, nu cantitatea, pentru că o proteină deteriorată nu poate să ajute cu nimic organismul. Este ca și când s-a rupt lanțul de fier și pentru al repara înlocuiești zala de fier cu una de plastic.

Consumul de aminoacizi ca supliment alimentar se administrează în funcție de nivelul de efort fizic depus. Dacă nu faci nimic toată ziua, probabil că 1-2 tablete pe zi sunt suficiente. Dacă ești activ, prospectul de pe ambalaj te va lămuri.

Am vorbit despre consumul de aminoacizi pentru sportivi. Sunt oameni care depun efort fizic susținut la locul de muncă. Câteva comprimate de aminoacizi ar putea să înlocuiască cu succes multe mese aparent sățioase de pâine, parizer și iaurt.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.