Gastronomie

iulie 17, 2016 la 2:18 pm

Aperol Spritz, băutură aperitiv italienească cu 11% alcool

Aperol Spritz, băutură aperitiv italienească cu 11% alcool

Aperol este o băutură alcoolică italienească creată în anul 1919 de către frații Barbieri, cu un conținut de alcool între 11-15% în funcție de țara unde este distribuit.

Este considerată o băutură aperitiv, servită de obicei înaintea mesei pentru stimularea aperitivului, dar poate fi consumată și ocazional ca o băutură răcoritoare datorită aromei și gustului unic.

Am putea spune că Aperol este varianta mai slabă a lichiorului Campari, ambele fiind produse de aceeași companie, Campari Group din Italia. În comparație, Aperol conține o cantitate mai mică de alcool, este mai amărui și mai deschis la culoare.

Aperol conține apă, zahăr, alcool, clorură de sodiu, coloranți, arome și infuzie de substanțe din plante medicinale. Chinina, este un extract din scoarța arborelui Quina, ce dă gust amar băuturii. Aperol mai conține extract din portocale amare, Gențiană, Rubarbă și Cinchona.

Am înțeles de ce este interzis femeilor gravide, agenții de colorare adăugați în această băutură nu sunt foarte prietenoși cu organismul uman. E110 dă culoarea galben-aurie alimentelor și este interzis în unele țări europene. E124 sau Ponceau 4R dă culoarea roșie alimentelor, este sintetizat din petrol, ingerat în cantități mari poate poate afecta starea de sănătate.

Există foarte mulți coloranți și pigmenți naturali care se pot folosi în alimentație fără efecte negative asupra organismului.

Aperol Spritz 11% alcool

Aperol Spritz este băutura recomandată de producător. Rețeta poate fi găsită și pe eticheta sticlei, cuburi de gheață, o felie de portocală, 3 părți Prosecco sau orice alt vin spumant, 2 părți Aperol și o parte sifon sau apă minerală.

Aperol mai poate fi savurat:

  • pahar înalt, o măsură de 2 degete Aperol, gheață, sifon și lămâie
  • pahar înalt, o măsură de 2 degete Aperol, o căpșună peste care se toarnă gheață, în loc de sifon vin spumant
  • simplu cu gheață și o felie de portocală într-un pahar pentru băuturi spirtoase
  • se potrivește de minune cu sucurile naturale din citrice, Aperol și gheață
  • vodka nu are gust și miros, se pot adăuga câteva măsuri de Aperol rece pentru o băutură mai tare dar cu arome

Aperol Spritz 11% alcool

2 Comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.