Extrem Sport

iunie 2, 2016 la 8:21 pm

Ashima Shiraishi, cea mai tânără și puternică alpinistă la escaladări sportive

Ashima-Shiraishi-cea-mai-tanara-si-puternica-alpinista-la-escaladari-sportive

Ashima Shiraishi a început să practice alpinismul sportiv de la vârsta de 6 ani, iar la 9 ani era recunoscută ca cea mai tânără și puternică alpinistă din toate timpurile.

Activitatea de escaladare implică antrenarea mâinilor și picioarelor în mod excesiv pentru depășirea prin cățărare a unor porțiuni extrem de dificile. Este suficient să ne agățăm cu vârful degetelor câteva secunde pe o muchie lată de 2-3 cm pentru a realiza efortul și solicitarea acestor sportivi.

Competițiile de escaladări sportive pe pereți artificiali, a devenit o practică tot mai apreciată de copiii din zonele urbane ale orașelor aglomerate, acolo unde contactul cu mediul natural al omului este restricționat datorită dezvoltării orașelor la nivel de metropole.

Dacă în copilăria voastră ați avut înstincte primare de cățărare prin toți copacii, pe toate gardurile și zidurile din mediul înconjurător, cu siguranță ați fi fost mai bucuroși să beneficiați de pereți artificiali special amenajați pentru recreație și agrement.

Ashima-Shiraishi-cea-mai-tanara-si-puternica-alpinista-la-escaladari-sportive_i

Bucureștiul a apărut și el pe această hartă cu câteva locații de indoor climbing, www.verticalspirit.ro și www.sala-escalada.ro.

Ashima Shiraishi mi-a adus aminte de Spider Man, nu este vorba despre personajul fictiv din filmele americane, ci despre francezul Alain Robert, alpinistul care uimește de fiecare dată prin curajul său atunci când se încumetă să escaladeze cladiri înalte fără frânghii sau alte echipamente de protecție.

Antrenorul Ashimei și părinții acesteia, devin extrem de emoționali în momentele competiționale ale tinerei performere.

Videoclip escaladări sportive cu Ashima Shiraishi

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.