Dezvoltare Tehnologie

iulie 19, 2016 la 3:11 pm

Avantajele externalizării serviciilor IT

Avantajele externalizării serviciilor IT

Orice firmă nou înființată nu-și poate desfășura activitatea fără a nu apela la tehnologie, chiar și documentele necesare pentru desfășurarea activității sunt eliberate de la ghișeu de către operatori care folosesc tehnologia.

Nu există domeniu de activitate fără a nu fi nevoie de un computer, o conexiune la internet, o imprimantă, o adresă de e-mail, ș.a.m.d. Baza unei afaceri stă într-un sistem informatic eficient care să susțină tehnic planul de dezvoltare.

O afacere poate începe cu stângul, dacă de la început nu-și alege un serviciu de consultanță IT și asistență tehnică care să asigure soluții viabile și parteneriat pe termen lung. Putem spune că departamentul IT este cheia succesului într-o afacere. La fel, o afacere poate să stagneze sau să falimenteze atunci când sistemul informatic nu funcționează corespunzător.

Din păcate, foarte multe firme, în situații critice vor apela la cineva care “știe cu calculatoarele” pentru a le rezolva problemele. Aceste persoane care oferă sprijin, ori o fac din obligație pentru că lucrează în acea firmă ori de nevoie, dar niciodată nu va fi persoana specializată pentru a oferi soluții optime.

Acest cineva, vine când poate și rezolvă cu ce are la îndemână, execută o cârpeală până la următoarea defecțiune, fără prea multe pretenți financiare și fără garanția intervenției. Intervine filozofia antreprenorului care alocă un buget limitat pentru departamentul IT, lasă că merge și așa.

Dacă realizăm un audit gratuit pentru 10 firme alese la întamplare, vom constata că doar 1-2 firme au un angajat pentru departamentul IT sau contract de servicii IT externalizate. Celelalte firme vor avea un sistem informatic extrem de învechit cu angajați care se plâng că nu-și pot desfășura activitatea profesională datorită problemelor tehnice în lipsa unui departament IT.

Sunt multe cazuri în care angajații unor societăți sunt puși în situații dificile, agentul de vânzări cu laptopul la service pentru reparații, contabila cu tonerul în pungă la reîncărcat, șoferul de logistică cu un calculator care nu mai pornește la un prieten pentru reparații, iar patronul comandă online echipamente hardware după ureche. Toate acestea în detrimentul afacerii. Aceste probleme tind să se agraveze până în situația în care vor fi nevoiți să apeleze la servicii tehnice specializate.

Industria tehnologiei a devenit extrem de complexă și ramificată, cu domenii de activitate și departamente din ce în ce mai elaborate. Tocmai de aceea o colaborare pentru servicii IT externalizate poate acoperi toate nevoile tehnice.

Chiar și firmele de profil din industria tehnologiei sunt nevoite să apeleze la servicii externalizate pentru a-și mări eficiența și pentru a economisi bani.

Companiile mari își permit să organizeze un departament IT intern pentru administrarea și preluarea problemelor tehnice de zi cu zi. Chiar și așa se vor realiza contracte de colaborare pentru externalizarea unor servicii care nu pot fi susținute în interiorul departamentului IT.

Externalizarea serviciilor IT vine în sprijinul firmelor și companiilor care doresc să elimine în totalitate sau parțial unele servicii de asistență tehnică pentru a-și putea concentra eforturile pe domeniul principal de activitate.

Pentru firmele mici și mijlocii, colaborarea cu o companie ce oferă servicii complete de asistență tehnică, va degaja atribuțiile și responzabilitatea către o echipă profesionistă pregătită să preia solicitările.

Avantajele unui contract de externalizare IT:

 • costuri reduse pentru un serviciu externalizat față de un specialist IT angajat permanent
 • costurile pentru serviciile IT externalizate sunt decontabile în cadrul unei societăți, astfel cheltuielile pentru acest departament devin și mai reduse
 • angajații societății se pot concentra pe activitatea principală
 • serviciul IT externalizat nu-și ia concediu, va exista tot timpul cineva care să preia solicitările dvs.
 • se lucrează în echipă pentru întreținerea sistemului informatic, în loc de un singur angajat sau doi
 • soluțiile tehnice sunt la cele mai înalte standarde, ținând pasul cu ultimele noutăți tehnologice
 • se îmbunătățesc vizibil perfomanțele sistemului informatic pe baza bugetului alocat acestui departament
 • serviciul de externalizare IT vă elimină cheltuielile pentru pregătirea personalului, salariu, spațiu de lucru, birou, telefon, etc
 • punct unic de contact, preluăm și ținem legătura cu toți ceilalți furnizori de servicii complementare
 • abonamente personalizate care să acopere nevoiele afacerii dvs.
 • servicii de audit IT, consultanță și consiliere pentru achiziții software și hardware
 • inventar al echipamentelor și aplicațiilor software din dotare
 • intervenții în timp util, sistem de management al solicitărilor, remote, telefonic, deplasare la sediul clienului

Un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.