Muzică Tehnologie

martie 27, 2016 la 8:56 pm

Bază de date cu genuri muzicale și sunet demo

Bază de date cu genuri muzicale

Cine își poate face o idee, cu aproximație, câte genuri muzicale există în acest moment în lume ?!

Din păcate nu prea ai cum, poate doar să generalizezi câteva genuri muzicale care sunt foarte cunoscute, pop, rock, jazz, clasică, funk, blues, raggae, și așa mai departe. Te poți gândi că ar putea exista câteva sute de genuri muzicale reprezentând diferite culturi și perioade istorice.

Site-ul everynoise.com mi-a oferit o surpriză neașteptată față de ceea ce credeam despre numărul de genuri muzicale. Datorită unei tehnologii ce se bazează pe un algoritm de identificare a genurilor muzicale, pe baza unor analize au fost identificate peste 1300 de genuri muzicale.

Accesând site-ul de mai sus veți identifica listate textual cu hyperlink, aparent haotic, o hartă cu toate genurile muzicale.

Pentru o perioadă de 30 de secunde veți putea asculta o mostră audio din genul muzical selectat. Chiar este distractiv, să navighezi ca într-un nor de informații, prin genuri muzicale de care nu ai mai auzit.

Pentru că sunt afișate toate genurile muzicale, am găsit și muzică românească. La selectarea genului de muzică preferat, în partea dreaptă apare un indicator de acces alcătuit din două săgeți, veți fi redirecționat către o listă cu artiștii care se încadrează în acel gen muzical.

Muzică românească pe everynoise.com

Muzica românească a fost identificată doar prin două genuri muzicale, iar artiștii au fost aruncați în listă la grămadă. Dar este bine și așa, găseși artiști de care nici nu credeai că au existat vreodată în muzica românească. Îi identifică ulterior Google și YouTube.

Calibrarea atiștilor pe genuri muzicale nu este foarte precisă, probabil se lucrează la ajustarea acestui detaliu.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.