Gastronomie

octombrie 12, 2017 la 6:16 pm

Bere blondă Abbaye De Vauclair Imperiale

Bere blondă Abbaye De Vauclair Imperiale

Inițial am crezut că-i vin spumos. Numele Abbaye De Vauclair și forma sticlei m-a făcut să cred că au pus intenționat această băutură printre sticlele de bere.

Nu obișnuiesc să beau șampanie … pare a fi momentul potrivit ! Trag sticla din raft să văd cu cine am de-a face.

Păcăleală … Abbaye De Vauclair Imperiale este de fapt o bere blondă franțuzească la sticlă de 0.75L și 7% alcool. Sticla neagră mătuită nu te lasă să vezi prin ea, dar este de efect.

Pare o bere cu tradiție. Abbaye De Vauclair este un complex de clădiri la sud de Laon (Franța) , adăpostind o mănăstirie catolică cu statut special. Averea și domeniile conduse de un abate, sau cum se zice la noi … stareț, asigura necesarul unei comunități religioase autonome.

Se pare că enoriașii erau suficient de relegioși și pe vremea aceea. Și-au permis să tragă la măsea din cerealele puse la fermentație.

Dop de șampanie la sticlă de bere

Bere blondă Abbaye De Vauclair Imperiale dop

Dopul bine fixat ca la sticlele de șampanie nu este o minciună. Nu agita sticla prea tare înainte de a o deschide. Face poc dar fără a vărsa spumă ca în cazul șampaniilor.

Denumirea franțuzească a produsului pusă pe etichetă la un loc cu o descriere în limba română mă face să cred că nu este un produs autentic. Mai degrabă o rețetă importată, ambalaj de calitate, un nume cu rezonanță și o fabrică de bere din România pentru a scoate un preț de distribuție rezonabil.

Pe raft, în supermarket-uri o găsești, dacă o găsești, la prețul de 8-10 lei sticla.

Dă impresia unei beri speciale în spatele căreia ar sta ascunsă o rețetă secretă. Ingrediente: malț de orz, glucoză, ovăz alb, grâu, secară, hamei și coji de portocale.

Cică talentul maestrului berar și selecția ruguroasă a materiilor prime fac din această bere o bere de abație cu caracter. Această bere își dezvoltă toate aromele într-un pahar special numit goblet.

N-am avut un astfel de pahar, am pus “rafinata” bere într-un pahar mare cât cupa mondială.

Bere blondă Abbaye De Vauclair Imperiale

Bere blondă Abbaye De Vauclair Imperiale pahar

Turnată în pahar blonda se dezbracă într-un galben chihlimbar și cu un parfum de bere proaspătă. Chiar dacă la desfacere dopul sare, berea nu este acidulată și totuși face spumă de vreo 2-3 degete.

Chiar dacă pe etichetă mentiona glucoza, nu mi s-a părut o bere dulce. Abbaye De Vauclair Imperiale este o bere cu o aromă specifică, gustoasă și suficient de vâscoasă să consider aceasta bere ca una consistentă.

După ce am golit doua sticle, adică 1.5 litri de bere franțuzească, cei 7% alcool m-au lăsat cu o euforie plăcută și un somn mult mai dulce decât glucoza pe care o menționa producătorul pe etichetă.

În afară de Lidl în ce alt magazin cu autoservire ați mai găsit această bere ?

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.