Agrement Turism

martie 31, 2016 la 6:53 pm

Binoclu Celestron UpClose Roof G2 16×32 model 71234

Binoclu Celestron UpClose Roof G2 16x32 model 71234

În perioada copilăriei, când stilul de joacă era influențat de filmele western sau filmele cu scene de război, ieseai afară cu copiii cu câte un pistol de plastic fixat într-o teacă la brâu, pușcă cu doape, o sabie, binoclu de jucărie și multe alte accesorii care îți faceau copilăria fericită.

Au trecut anii aceia, însă multe din jucăriile copilăriei s-au transformat acum în obiecte utile pentru diferite activități, care parcă îți produc un deja-vu emoțional ce te leagă de anumite perioade ale copilăriei.

Binoclul din copilărie primit cadou de aniversare, era doar o bucată turnată de platic dotat cu niște lentile tot din plastic, cu care deabia puteai să vezi mărit la o distanță de 50 metri. Senzația de zoom în mintea unui copil era suficientă pentru a genera bucurie.

Acum, pentru a genera aceeași bucurie binoclul trebuie să aibă ceva performanțe. Piața online de profil oferă o gamă foarte variată de binocluri specifică anumitor activități.

Am zis să încep cu un binoclu simplu ce este folosit ocazional pentru diferite activități recreaționale. Am ales binoclul Celestron UpClose Roof G2 16×32 model 71234. După mai bine de 4 luni, folosit ocazional mă declar mulțumit.

Galerie foto binoclu Celestron UpClose Roof G2

Celeston este o companie de succes care își desfășoară activitatea în industria optică. Nu vă ascund dorința de a achiziționa în viitorul apropiat un telescop pentru a mă bucura de spectacolul ceresc oferit de astre.

Revenind la binoclul Celestron UpClose G2, un model de buget după cum îl cataloghează producătorul. Am fost încântat în primul rând de modul de prezentare. Elegant brand-uit, cu șnur pentru a fi agâțat de gât, husă de protecție și un mic petic textil pentru stergerea lentilelor.

Are o greutate aproximațiv de 400 grame, fiind confecționat din metal, plastic și cauciuc și este rezistent la apă. L-am pus în chiuvetă sub jet de apă fără probleme, a durat ceva timp până să se usuce complet deoarece nu am putut să-l șterg de apă decât pe zonele plane, rosturile de îmbinare permiteau reținerea picăturilor de apă care într-un final cădeau pe pardoseală. Pregătit pentru trupele comando.

Specificațiile tehnice ale binoclului nu cred ca sunt foarte elocvente. Dacă v-aș spune că are factor de multiplicare de 16x, ați rămâne la fel de mirați ca și mine. Veți întelege mai bine dacă v-aș spune că cu acest binoclu puteți realiza o imagine clară până la o distanță de 1000 metri.

Prezentare video binoclu Celestron UpClose Roof G2

Cu cât incercați să focalizați o imagine în depărtare cu atât imaginea va fi mai stabilă în câmpul vizual. La distanțe mici, focalizarea se face atât de bine încat ai impresia că totul se află la 1 metru de tine, nu trebuie să efectuezi mișcări bruște deoarece vei pierde foarte repede cadrul vizual și devine obositor pentru ochi.

De la cota 2291 metri, de la Crucea de pe Caraiman, unde ai un câmp vizual nelimitat, poți uita de tine cu orele survolând natura ce te înconjoară. Vei avea nevoie de pauză la interval de câteva minute pentru că mâinile îți vor ceda de oboseală.

Din fericire nu port ochelari, sper ca sănătatea să-mi permită acest lucru toată viața. În schimb utilizarea calculatorului pe perioade lungi de timp produc oboseală ochilor, iritație, în timp chiar probleme cu vederea. Empiric, aș putea spune că un exercițiu de vizualizare periodic cu binoclul ar putea corecta și preveni dereglări ale sistemului vizual.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.