Sport Tehnologie

decembrie 31, 2016 la 1:25 pm

Brățară Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

Brățară Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

În pragul sărbătorilor de iarnă magazinele online oferă reduceri atractive. Smartwatch-urile sunt gadget-uri la modă, cu funcționalități multiple și prețuri accesibile, însă toate au un dezavantaj, autonomia redusă a bateriei și durata mare de reîncărcare.

Din categoria smartwatch-urilor derivă brățările fitness, dispozitive cu specificații hardware minime pentru a monitoriza activitatea fizică.

Probabil că brățara Xiaomi Mi Band este una dintre cele mai ieftine modele de brățari fitness de pe piață, sub 100 lei. Nu am ales întâmplător această brățară, am recunoscut logo-ul MI care vine de la Xiaomi, companie chinezească producătoare de gadget-uri și softuri personalizate bazate pe Android.

Brățară Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

În cutie găsim brățara, un senzor și un adaptor pentru încărcare prin USB.

Brățara cauciucată este moale la atingere fiind realizată din elastomeri termoplastici având proprietăți antimicrobiene și antialergice, ceea ce înseamnă ca iritarea la nivelul pielii este imposibilă.

Brățara Xiaomi MI Band poate fi purtată la oricare dintre mâini, atât ca gadget tehnologic cât și ca accesoriu vestimentar. Prinderea este fermă, realizându-se prin fixarea unei capse în orificii ajustabile și o gaică de siguranță.

Brățară Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

Senzorul este partea tehnologică a brățării Xiaomi MI Band, realizat din plastic și aluminiu cântărește doar 5 grame, în interior păstrează încapsulat un accelerometru, un chip Bluetooth 4.0, un motoraș pentru vibrații și o baterie. Pe partea superioară a senzorului sunt poziționate 3 leduri pentru a indica diferite stări ale senzorolui.

Pentru a putea utiliza brățara aveți nevoie de un telefon cu Android v4.4 sau iOS v8.0, bluetooth 4,0 și aplicația Mi Fit prin care puteți vizualiza distanța parcursă, numărul de pași efectuați, numărul de calorii arse în timpul exercițiilor, monitoriza activitatea somnului, rapoarte de perfromanță, evidența masei corporale, etc.

Pentru cei care doresc ceva mai mult de la brățara Xiaomi Mi Band, prin intermediul aplicației Mi Fit se poate personaliza să vibreze la alarmă, apeluri și SMS-uri primite sau notificări pentru diferite aplicații precum WhatsApp, Facebook, Messenger, Mail, etc.

Brățară Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

Dacă ți s-a întâmplat să pierzi notificările de pe telefon pentru că nu le-ai auzit, cu Xiaomi Mi Band la încheietura mâinii vei fi tot timpul înștiințat prin vibrații discrete. Motorașul din interior care generează vibrațiile consumă cea mai multă energie din acumulatorul senzorului.

Și dacă tot vorbim de autonomia bateriei, pentru că nu are un ecran tactil LCD, durata bateriei este destul de mare, producătorul menționează 30 de zile. Port brățara la mână de 23 de zile de la prima încărcare, în timp ce aplicația Mi Fit de pe telefon îmi arată că mai am 52% din baterie. Cu opțiunea de notificare prin vibrații autonomia bateriei va scade simțitor. Dar nici asta nu este o problemă, prin adaptorul USB reîncărcarea se poate face de la orice port USB de calculator sau laptop în doar 2-3 ore.

Brățară Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

Pentru mai multe rapoarte ale activităților sportive aplicația Mi Fit poate fi sincronizată cu aplicația Google Fit, putând monitoriza activități predefinite din aproape toate sporturile,  senzorul rezistă la temperaturi între -20 °C  și +70 °C. De exemplu, nu mai trebuie să porți după tine telefonul, alegi tipul de activitate dorit (brățara este subacvatică), lași telefonul deoparte, la final, când vei apropia brățara de telefon, în câteva secunde se vor transfera informațiile prin bluetooth.

Prezentare video – brățară Xiaomi Mi Band Fitness Monitor

Un comentariu

  1. Pingback: Polar OH1+ senzor optic pentru ritm cardiac - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.