Gastronomie

martie 14, 2016 la 9:25 pm

Brioșe vegetale cu glazură colorată din pigmenți naturali

Brioșe vegetale cu glazură colorată din pigmenți naturali

Am putea pune brioșele în aceeași categorie cu checul, cozonacul sau pandișpanul.

La bază au aceleași ingrediente și etape de preparare. Gustul este cel care diferă în funcție și de preferințele fiecăruia.

Dacă cumperi brioșe de la magazin, gata făcute, ești cel mai rapid bucătar. Dar la fel de repede le și mănânci.

Când îți propui să faci tu cu mânuța ta brioșe, și mai ales dacă este pentru prima dată, parcă ți-e milă să le mănânci, ți se pare că a ieșit o operă de artă.

După ore de activitate culinară și doar câteva brioșe pe tavă îți dai seama că rețetele după care te-ai orientat erau doar pentru cantități oferite ca degustare.

Dacă nu ai preparat niciodată brioșe, vei petrece în bucatărie cel puțin 1-2 ore datorită lipsei de experință. Este suficient să repeți de 2-3 ori acest exercițiu să-ți dorești să cauți rețete variate cu diferite gusturi și arome.

Poți scurta timpul de preparare dacă preferi brioșele din comerț gata făcute, mai departe de ocupi după preferințe de glazuri și topping.

Aluatul de brioșe conține pe lânga ingredientele vegetale și ou, lapte și derivate. O rețetă de brioșe complet vegetală ar merita încercat. Am observat că piața din România duce lipsă de o varietate de produse vegetale atunci când dorești să prepari o rețetă foarte variată în ingrediente.

În videoclipul de mai jos este prezentată o rețetă de brioșe complet vegetală, nu mai ai nevoie de tavă, hârtie pentru brioșe, cuptor, praf de copt, etc.

Ai nevoie de toate ingredientele prezentate, un mixer performant și pasiune. Foarte curios am fost să aflu cum a fost preparată acea glazură colorată. Pigmenți naturali, bine și de unde îi iau pe aștia ?

Videoclip brioșe vegetale

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.