Gadget Tehnologie

septembrie 13, 2016 la 7:24 pm

Cameră video compactă Sony Handycam HDR-CX405 Full HD 1080p

Sony Handycam HDR-CX405 Full HD 1080p

Handycam este un nume oferit de Sony acum mai bine de 30 de ani segmentului de camerele video portabile. De aici și denumirea de cameră video portabilă mică, ușoară și manevrabilă din încheietura mâinii (handy).

Înainte, primele camere video portabile cu înregistrare nu erau chiar așa mici, înregistrările se făceau pe bandă magnetică, a urmat CD/DVD-ul, iar acum ne bucurăm de dimensiunile reduse ale mediilor de stocare cu capacități mari de înregistrare.

Sony Handycam HDR-CX405 poate înregistra captura video direct pe o memorie externă de tip Stick Micro și Micro SD/SDHC/SDXC.

Sony Handycam HDR-CX405 nu include și card de memorie. În cutie aparatul vine cu un adaptor de alimentare, cablu USB, baterie reîncărcabilă și cablu HDMI. Pentru a putea înregistra rapid filme în format XAVC S de înaltă rezoluție Full HD 1080p trebuie să vă achiziționați un card de memorie SDXC clasa 10, recomandat de 64-128 GB.

Sony Handycam HDR-CX405 Full HD 1080p

Zilele trecute, un prieten mi-a trimis pe file transfer o înregistrare video efectuată cu smartphone-ul lui în format Full HD 1080p. Pentru același motiv este fabricată camera Sony Handycam HDR-CX405, înregistrează digital momente din viața de zi cu zi dar la o calitate premium.

Momentan nici un smartphone nu se poate compara în performanțe de înregistare video cu o cameră video dedicată (camcorder). În cazul aparatului Sony HDR-CX405, diferența o face tehnologia de stabilizare a imaginii SteadyShot, care stabilizează imaginile capturate chiar dacă ești în mișcare sau dacă faci zoom. Această tehnologie stabilizează tremurul camerei cu până la 13 ori.

Am înțeles asta doar după ce am comparat o înregistrare cu smartphone-ul și una cu Sony HDR-CX405 în timp ce mergeam pe o porțiune de drum plană. Înregistrarea video realizată cu camera Sony a fost extrem de clară, stabilă și fără estompări.

Sony Handycam HDR-CX405 Full HD 1080p

Dimensiunile reduse ale camerei și greutatea de 215g te ajută s-o manevrezi cu ușurință. Brateaua laterală de prindere este reglabilă cu arici, camera poate fi poziționată să stea fix în podul palmei ca o mănușă. Pentru deplasări lungi sau vacanțe vă recomand o geantă precum Sony LCS-U5 pentru transport și protecție.

Ecranul LCD de 2.6″ este pliabil în unghi de deschidere de 90° și reglabil în unghi rotativ de 270°. Un dezavantaj notabil, este funcția de auto-off în momentul în care lași ecranul prea mult timp deschis. Pentru a redeschide aparatul trebuie să pliezi la loc ecranul și să-l redeschizi din nou pentru inițializare.

Hardware, Sony Handycam HDR-CX405 este echipat cu un obiectiv ZEISS Vario-Tessar ce oferă un zoom optic de 30x și un zoom digital de 350x. Amplasat pe un trepied aparatul poate înregistra fișiere video extrem de clare cu până la 70-80% din capacitatea zoom-ului digital.

Senzorul de imagine CMOS Exmor R nu face o treabă tocmai bună așa cum menționează producătorul. La lumina zilei, calitatea imaginii este foarte bună, însă în alte condiții de iluminat, care nu se apropie de lumina naturală, apar destul de vizibil granulații noise. Aparatul foto Sony DSC-HX20V a reușit înregistrări video în aceleași condiții de iluminat superioare față de camera video Sony HDR-CX405.

Sony Handycam HDR-CX405 Full HD 1080p

Procesorul de imagine BIONZ X, este și el capabil de performanță, nu stă pe gânduri, transformă rapid datele de la senzor în filme bogat texturate de înaltă rezoluţie. Nu același lucru pot spune despre captura de imagini, după câteva poze de probă pentru a evalua performanțele foto ale aparatului, am zis că nu se merită să-mi pierd timpul cu această facilitate.

Sunetul pe două canale stereo Dolby Digital este satisfăcător pentru un microfon încorporat, însă nu poate izola șueratul de vânt. Lipsa unui jack de 3.5 mm pentru un microfon suplimentar este un alt minus notabil. Dacă ești cu familia în vacanță și vrei să inregistrezi copilul jucându-se la malul mării, măcar dă-mi posibilitatea să adaptez un microfon în așa fel încât să realizez o înregistrare video cu sonor stereo de calitate.

Sony Handycam HDR-CX405 Full HD 1080p

Obiectivul superangular de 26.8 milimetri permite captarea de imagini wide în raport de aspect de 16:9.

Bateria este de tip acumulator, se încarcă relativ repede prin cablul USB încorporat și poziționat ergonomic pe breteaua laterală. În condiții normale de filmare fără reglare zoom, cu bateria încarcată la maxim se pot înregistra în mod continuu 115 minute de filmare la rezoluție de 1080p.

Prezentare video Sony Handycam HDR-CX405

Un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.