Muzică Tehnologie

august 31, 2016 la 4:24 pm

Căști stereo over-ear Sennheiser HD 451

Căști stereo over-ear Sennheiser HD 451

De la câte smartphone-uri am avut de-a lungul timpului, am adunat o mică colecție de căști in-ear cu hands-free. Sunt practice și pot fi purtate în orice buzunar la nevoie. Au un dezavantaj însă, dimensiunile mici ale difuzoarelor reduc calitatea sunetului, mai ales atunci când conectezi acest tip de căști la playere portabile care suportă fișiere audio lossless.

Odată cu playerul FiiO X1 am achiziționat și un set de căști Sennheiser MX 365, cele mai bune căști stereo in-ear cu bass la un preț accesibil.

Mi-a trebuit o săptămână de acomodare cu căștile in-ear până să-mi dau seama că trebuie să trec la nivelul următor. Vechile căști on-ear Labtec Elite 820 au ajuns să bârâie după mai bine de 10 ani de folosință.

Căștile audio over-ear Sennheiser HD 451 au fost o alegere potrivită. La un preț de 50 , calitatea sunetului este asemănătoare cu a unor căști premium.

Căști stereo over-ear Sennheiser HD 451

Căștile Sennheiser HD 451 sunt extrem de ușoare pentru acest segment, sunt confecționate din plastic bine finisat, iar breteaua ce unește cupele aurale este flexibilă. Cablul este așezat pe partea stângă, cu o lungime de 1.2m (optimizat pentru aparate audio portabile) și cu mufă jack de 3.5mm în L.

Căștile over-ear sau circum-aurale au cupele aurale de dimensiuni mai mari fără a se sprijini pe lobul urechii. De exemplu, la căștile on-ear, care se sprijină pe lobul urechii, va exista tot timpul un disconfort atunci când sunt folosite pe perioade lungi de timp.

Căști stereo over-ear Sennheiser HD 451

Pe exterior fiecare cască are inscripționat câte o literă pentru fiecare parte, L(left) pentru stânga și R(right) pentru dreapta.

Sistemul de ajustare pe înălțime culisează ușor însă este destul de instabil pentru fiecare treaptă de reglare. Fiecare cupă este prevăzută cu un sistem de pivotare ce permite o poziționare ergonomică pe cap.

Un dezavantaj notabil, chiar dacă sunt foarte ușoare, căștile tind să alunece de pe cap în momentul în care te apleci. În timp ce umflam roțile de la bicicletă, a trebuit să reglez poziția lor pentru a nu se înclina spre frunte breteaua buretată ce stă sprijinită pe cap. Dacă asculți rock, nu încerca să dai prea tare din cap, s-ar putea să-ți sară de pe urechi.

La interior cupele sunt buretate și acoperite cu velur, realizând o incintă de sunet destul de mare în jurul urechii. Sunt încântat că au ales ca material de căptușire interioară velurul în locul pielii sintetice sau naturale, deoarece acestea din urmă nu respiră la contactul cu pielea și produce transpirație mai ales în sezonul cald. Pielea naturală va rezista uzurii dar va crea disconfort termic în zona de contact, iar pielea artificială sau pelicula cauciucată se va decoji de la umiditate.

Căști stereo over-ear Sennheiser HD 451

Calitatea sunetului este excepțională, sunete clare cu bass puternic oferite la o frecvență de răspuns de 20 Hz – 20000 Hz, impedanță de 32 Ω și un Sound Pressure Level de 108 dB (1kHz/1Vrms).

Căștile sunt de tip închis, oferind o izolare a sunetului in-out destul de bună. Incinta de sunet oferită de cupă în jurul urechii permite ridicarea volumului gradual pentru a crea un vacuum stereo remarcabil.

Este clar că aceste căști nu sunt făcute pentru a asculta la radio. Ai putea spune că sunt niște căști obișnuite dacă le folosești pentru a asculta pe smartphone, player portabil sau pe PC fișiere mp3 sau muzică de pe YouTube cu un conținut digital de slabă calitate.

Pentru fișierele cu format lossless precum APE, FLAC, WAV, WMA, ALAC, volumul sunetului se va simți mult mai ridicat și amplu în difuzoarele acestor căști.

Prezentare video căști stereo over-ear Sennheiser HD 451

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.