Conștiință

februarie 5, 2019 la 12:11 am

Catedrala neamului prost

Catedrala neamului prost

Religia este un subiect tabu. Nu se discută, nu se comentează față de enoriași. Trebuie să ne rugăm, să stăm cu capul plecat că tot ceea ce vine dinspre dogmele religioase vine de la atotputernicul.

Așa cum ne speriau părinții când făceam rele, că vine “bau-bau” dacă nu ești cuminte, așa sperie și “părinții” ăștia popești pe oamenii mari lipsiți de discernământ și conștiință.

Dar tu nu crezi în zeitate?

Nu este vorba despre a crede sau nu în zeitate, este vorba despre ce facem noi între noi în spiritul unor așa zise cutume. Avem tot dreptul să arătăm cu degetul spre “instituțiile” care reprezintă religia și care se îndepărtează de la adevărul absolut.

Pe vremuri, religia unui popor era stâlpul de organizare și control al societății. Astăzi, religia este a doua putere de control, după “statul de drept”, care se ocupă cu manipularea societății la nivel spiritual.

La urma urmelor, nu este vina religiilor că se întâmplă așa ceva. Religiile nu fac altceva decât să exploateze slăbiciunea unei societăți bolnave.

În Romînia boala credinței religioase se manifestă de la mic la mare în aceeași formă arhaic-bolnăvicioasă. Și dacă de la rude și apropiații trecuți de o vârstă nu mai putem emite pretenții, și-i acceptăm ca atare, nu același lucru se poate spune despre mulți dintre tinerii de azi.

Dă-mi Doamne un iPhone cadou de Crăciun, și de Paște după înviere, vreau să merg într-un club de noapte.

În Europa, și în special în țările nordice, există un declin accentuat al tinerilor sub 30 de ani unde creștinătatea nu mai este religia implicită. Studiile arată că puterea bisericii printre tinerii europeni a scăzut dramatic până la 70% în rândul acestora.

Tinerii din țările cu un nivel de trai ridicat nu se simt atrași de asociere la un anumit grup religios.

Declinul religiilor in Europa

Pe graficul de mai sus se observă că din acest studiu lipsește România. Se pare că este plin de dobitoace bipede pe aceste meleaguri mioritice. O țară frumoasă, populată de un neam prostănac și primitiv spiritual.

Imi aduc aminte cum la un spectacol de “comedie în picioare” se vorbea despre vizita popilor pe la ușile oamenilor în prag de sărbători. Cum îi știm pe acești credincioși îmbrăcați în negru, îți sfințesc ei casa să te ferească de rele iar tu în schimb le dai bani. Au și pachete cu oferte: pentru sănătate, pentru prosperitate, pentru cutremur, etc. Și dacă stai la etajul 7 și-i dai “părintelui” bani că a sfințit pentru cutremur, iar cel de la etajul 6 nu a dat cu sfințenie, ce se întamplă ? La cutremur apartamentul 6 cade iar apartamentul 7 rămâne suspendat în aer de puterea credinței !

Tocmai din acest motiv dragii noștri duhovnici bisericești, împuterniciți cu acord de la divinitate și mână în mână cu “statul de drept”, au considerat că la câtă sfințenie împart ei în țara asta pe bani încasați la negru fără ca fiscul să se sesizeze, ar fi bine să contruiască și un mall liturgic, aka Catedrala Neamului.

Nicăieri în lume în acest moment nu se mai ridică o asemenea construcție. Probabil că dorim să rescriem istoria bizantină pe meleaguri dacice prin ridicarea unei noi Hagia Sophia.

Chelului tichie de mărgăritar îi lipsește.

Ce soartă pe un popor care a fost subjucat timp de 2000 de ani de imperiile din jurul său, să reușească să supraviețuiască intr-un peisaj istoric dramatic, iar într-un final să sufere de megalomanie religioasă.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.