Tehnologie

decembrie 1, 2018 la 10:45 pm

Ce este sticla 2.5D pentru smartphone-uri !

Ce este sticla 2.5D pentru smartphone-uri !

Sticla 2.5D pare un jargon tipic tehnicilor de publicitate. Cum poate ceva să existe între două și trei dimensiuni spațiale ? Oricum, termenul se bazează pe un principiu de producție real, nu este doar un nume folosit pentru a vinde un produs.

Sticla 2.5D se referă la o ușoară curbură la marginea ecranului. Chiar dacă nu este un nume oficial care să reprezinte o tehnologie anume, este o referință des întâlnită la anumite tipuri de ecrane pentru dispozitivele mobile.

S-ar putea ca la unele terminale, nici măcar să nu puteți observa această teșitură rotunjită. La dispozitivele unde sticla este montată deasupra întregului corp al aparatului, în loc să fie protejată de o ramă, marginea teșită a sticlei se va vedea mult mai ușor.

Multe mărci de dispozitive mobile au produs echipamente cu ecrane având marginile curbate. Această caracteristică a devenit un instrument comercial prin care producatorii au dorit să-și diferențieze modelele față de concurență.

Să ne lămurim, este ecranul curbat la margini sau nu?

Sticla ecranului nu este curbată, această descriere se referă la rotunjirea colțurilor de la marginea ecranelor. În loc să avem la marginea ecranului o muchie dreaptă care să se simtă la mână ascuțită și tăioasă, acum avem o muchie ușor rotunjită.

Acest efect se poate aplica mai mult sau mai puțin, în funcție de cât de mult este necesară curbarea sticlei pentru un anumit dispozitiv.

Chiar și cea mai mică teșire rotunjită a marginii face ca sticla să se simtă plăcut, iar o curbură mai mare va face ca echipamentul să arate mai elegant.

Sticlă normală, sticlă curbată 2.5D și sticlă curbată 3D.

Sticlă normală, sticlă curbată 2.5D și sticlăcurbată 3D.

Multă zarvă a fost cretă în jurul acestei sticle teșite. Nu este nimic special despre cum este proiectată și construită sticla 2.5D, mai ales că părțile componente ale ecranului tactil nu sunt curbate în nici un fel, poate doar ecranele flexibile.

Sticla 2.5D este fabricată la fel ca sticla normală, doar că atunci când sticla este tăiată pentru o anumită dimensiune, marginile sunt rotunjite. Acest proces este costisitor în producție, dar poate realiza produse cu un aspect premium.

Beneficiile sticlei 2.5D sunt pur ergonomice și estetice. Este important pentru producătorii de dispozitive cu ecrane tactile să ofere clienților suprafețe de contact fine la atingerea cu mainile și degetele. Cu siguranță nu-ți dorești un telefon inteligent cu ecran tactil și margini tăioase.

Beneficiile sticlei 2.5D sunt pur ergonomice și estetice.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.