Ecologie Tehnologie

aprilie 23, 2019 la 6:01 pm

Cea mai mare instalație fotovoltaică plutitoare din lume a fost inaugurată în China

Cea mai mare instalație fotovoltaică plutitoare din lume a fost inaugurată în China

China a anunțat că cea mai mare instalație fotovoltaică plutitoare din lume a fost finalizată și conectată la rețea.

Fiind una dintre țările cu cele mai mari emisii de carbon, guvernul chinez a realizat un obiectiv măreț în eforturile sale de a deveni un lider în inovațiile energiei nepoluante.

Localizată în orașul Huainan, în provincia Anhui, instalația solară de 40 megawatti a fost construită ironic în fața unei regiuni de exploatare monieră.

Instalațiile solare plutitoare devin din ce în ce mai populare în întreaga lume datorită design-ului unic ce abordează multiple aspecte legate de eficiență și planificare urbană.

Aceste sisteme plutitoare de captare a energiei solare eliberează terenul în zone dens populate, în plus reduce evaporarea apei.

Aerul rece de la suprafața apei, generat de umbra panourilor solare, ajută la micșorarea riscului de deteriorare a celulelor solare datorită expunerii pe termen lung la temperaturi înalte atunci când sunt amplasate în zone aride.

Aceasta este prima din multe alte sisteme energetice regenerabile care apar în China. În 2016, chinezi au inaugurat o instalație fotovoltaică plutitoare similară însă cu o putere mai mică, de doar 20 megawatti.

China găzduiește și cea mai mare instalație solară de pe pământ (Longyangxia Dam Solar Park) pe o suprafață de 24 km².

Sistemele de energie solară sunt nepoluante

Această trecere, către sistemele de energie solară, în mare parte se datorează scăderii costurilor de producție pentru panourile solare. Până în 2020, China ar putea reduce prețurile pentru instalațiile fotovoltaice cu până la o treime. De asemenea, chinezii au anunțat planuri pentru creșterea consumului de energie regenerabilă cu până la 20%.

Acestea fiind spuse, SUA nu pare să aibă un cuvânt de spus atunci când vine vorba de inovații în domeniul energiei. Ne referim la partea guvernamentală, pentru că mediul academic oferă în continuare noi descoperiri remarcabile ce așteaptă să vadă lumina zilei.

Un raport anual oferit de NASA și NOAA arată că 2016 a fost cel mai călduros an înregistrat pe glob, marcând trei ani consecutivi de creștere în care un nou record a fost atins pentru temperatura medie la suprafața pământului.

Ca specie, dacă dorim să inversăm această tendință aparent gravă, inițiative pentru energii regenerative ar trebuie adoptate pe întreg globul. Mici încărcătoare solare pentru acasă ar putea ajuta enorm. Încărcătoarele solare pentru telefoane mobile, tablete, sisteme de iluminat stradale și grădini, … ar putea fi o alternativă pentru a reduce dependența de combustibili fosili.

Un comentariu

  1. Pingback: Energia primită de la soare este suficientă pentru consumul intregii planete - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.