Gastronomie

martie 31, 2016 la 9:40 pm

Cel mai amuzant mod de a mânca o pizza în primăvara anului 2016

Cel mai amuzant mod de a mânca o pizza în primăvara anului 2016

Acum un an de zile mă găseam cu niste prieteni înfometați la shaorma Genin de lângă stadionul Dinamo.

Din vorba în vorbă, apare de peste drum un amic cu care ne salutăm și legăm o mică conversație.

“- Bună shaorma băieți ?

– Bună, nu bagi și tu una?

– Băi, nu, tocmai ce am mancat o pizza foarte bună, aici vis-a-vis.

– A, da ? și este bună?

– Da, vă recomand, tot timpul vin aici să mănânc o pizza bună. Niște prieteni de-ai mei au pizzeria asta, sunt italieni. O fac ca la mama ei acasă.”

Când treceam prin zonă, îmi aduceam aminte și de pizzerie. La un moment dat o să încerc o pizza de aici.

Acum câteva zile, a trebuit să las mașina în service, undeva seara dupa ora 18.00. Sun un prieten care știam că vine de la servici din direcția unde era service-ul auto cu gândul că scap de traficul în comun și mă lasă și pe mine acasă.

Era o zi însorită de primăvară. Nu ne văzusem de mult și am zis că ar fi bine să bem o bere. De la o bere s-au facut două beri.

” – Omule, ești cu mașina. Ce faci? O lași aici și mergem cu taxi? Întreb eu de-colo.

– Băi, mă mai gândesc. Ar trebui să mâncăm ceva întâi.”

Nu era departe pizzeria de care aflasem acum un an. Ne îndreptăm pe jos spre pizzerie.

Luăm loc la o masă, meniuri elegante, decor în stil italienesc, pofta era mare.

Deschid meniul, nu mai văzusem niciodată atâtea feluri de pizza și paste, nu știam ce să aleg. Comandăm două beri nefiltrate să nu stăm pe uscat până este gata pizza. Nu țin minte ce pizza a comandat amicul meu, însă pentru a nu avea surprize am zis că aleg o pizza clasică, Quattro Stagioni.

O pizza se face în maxim 5-10 minute, a durat suficient încât să te uiți în direcția cuptorului, alea or fi pizzele noastre!

Într-un final, ajung pizzele noastre pe masă. Chelnerița întreabă, care … cui ? Așează farfuriile pe masă, nici o pizza nu semăna cu ce am comandat. De foame, trec cu vederea că pizza mea nu semănă cu o Quattro Stagioni. Tacâmurile nu puteau fi folosite, erau de decor, cuțitele tăiau doar aerul.

Apucă cu mâna o felie de pizza, și cad măslinele. Amicul meu râde de mine. Pizzele întru-un restaurant italienesc erau preparate cu măsline întregi. Pentru prima dată de când mănânc pizza, am reușit fix într-un resturant italienesc cu specific să mănanc pizza cu măsline mari și cu sâmburi.

În primă fază, am crezut că măslinele sunt puse așa mari dar cu sâmburele scos. A, nu, sâmburii sunt pentru spart măsele într-o pizzerie italienească. Alergam cu furculița măslinele pe suprafața pizzei.

Galerie pizza italiană cu măsline cu tot cu sâmburi

Dacă aveți ocazia să treceți sau să faceți comandă de la pizzabrothers.ro, vă recomand să cereți cu extra-topping de măsline, o să umpleți o căldare de sâmburi.

Grande appetito!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.