Extrem Sport

iulie 6, 2016 la 10:15 am

Cele mai periculoase locuri din lume pentru caiac extrem

Cele mai periculoase locuri din lume pentru caiac extrem

Haideți să ne aventuram într-o experiență extremă cu unii dintre cei mai buni caiaciști ai lumii prin cele mai periculoase cascade ale planetei.

Cascada Rinului, localizată în Elveția, este cea mai mare cascadă plană din Europa, având o lățime de 150 m și înălțimea de 23 m, fiind rezultatul topirii ghețarilor din ultima eră glaciară, acum 14.000 – 17.000 ani.

Aici, coborârea este extrem de periculoasă, un caiacist elvețian se încumetă să facă această coborâre pe timp de noapte. După câteva secțiuni agitate ale cascadei, Ron Fischer reușește să termine una din cele mai îndrăznețe experiențe realizate cu caiacul pe timpul nopții.

Cascada Rinului, Elveția

Cascada Rinului, Elveția

Tree Trunk Gorge, este o cascadă îngustă situată de-a lungul râului Tongariro, în insula de nord a Noii Zeelande.

Caiaciștii au fost avertizați de către localnici despre pericolul de a naviga prin această cascadă îngustă și stâncoasă. Ascunsă în pădure, cascada tumultoasă Tree Trunk Gorge are porțiuni în care lățimea maximă nu depășește un metru.

Tree Trunk Gorge, Noua Zeelandă

Tree Trunk Gorge, Noua Zeelandă

Tao Berman, caiacist american, are ca obiectiv de a pluti pe cele mai înalte valuri ale oceanului într-un caiac. Locul ales, Nelscott Reef din oceanul Pacific, o zonă de coastă a statului Oregon, USA.

Surferi cu experiență vin aici pentru a pluti pe valuri de peste 10 metri înălțime. Pentru un caiacist provocarea este unică.

Nelscott Reef, Oregon, USA

Cele-mai-periculoase-locuri-din-lume-pentru-caiac-extrem_nelscott_reed_usa

Cascada Big Banana din Veracruz, Mexic are o înălțime de 40 metri și izvorăște dintr-un canion stâncos. Odată ce ai ajuns pe apă nu mai există cale de întoarcere, este sinucidere curată.

Rafael Ortiz, practicant al caiacului extrem a reușit să plonjeze prin această cascadă. Trăirile cu intensitate maximă își merită sacrificiul.

Cascada Big Banana, Mexic

Rafael Ortiz in action at the Big Banana Waterfall in Tlapacoyan, Mexico on October 23rd 2010 // Lucas Gilman/Red Bull Content Pool // P-20120217-82294 // Usage for editorial use only // Please go to www.redbullcontentpool.com for further information. //

Videoclip – cele mai periculoase locuri din lume pentru caiac extrem

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.