Gastronomie

octombrie 24, 2017 la 1:45 pm

Cidru și vin spumos din mere .. cu tradiție de la Possmann 1881

Cidru și vin spumos din mere cu tradiție de la Possmann 1881

Un amic, antreprenor de fire, a aflat la un pahar de vorbă că sunt amator de băuturi alcoolice din fermentația mărului.

A găsit potrivit să-mi ofere cadou câteva lăzi în schimbul unor păreri de la cineva care consumă cu precădere acest tip de băutură.

Possmann este o afacere prosperă de familie nemțească. Tradiția lor merge înapoi până în 1881, anul înființării de către comercianul de vinuri Philipp Possmann. Etichetele sunt scrise în germană, deci ne putem baza pe garanția calității de producător.

Prima sticlă pe care am consumat-o, Possmann 1881, nu era cidru. De fapt, era vin spumos de mere. Și pentru că am consumat băutura la temperatura camerei, nu mi s-a părut deloc o băutură potrivită.

Ar fi trebuit să-mi dau seama după forma sticlei ca nu este cidru. Fundul sticlei are formă specifică pentru poziționarea degetului opozabil atunci când se toarnă în pahar, exact ca la vinuri sau sampanie.

Pus la rece, acest vin spumos este rafinat. Aciditatea specifică sampaniei agită plăcut papilele gustative lăsând pe final o aromă de măr acrișor. Este o băutură care se cere consumată în timpul meselor cu preparate sărate sau picante. Un gurmand va aprecia calitatea acestei băuturi.

Nu este indicat de a fi consumat după alimente dulci, îți va lăsa un gust amărui pronunțat.

Vin spumos din mere Possmann 1881, 200ml – 8% vol

Vin spumos din mere Possmann 1881, 200ml - 8% vol

Restul băuturilor sunt cu siguranță cidru din mere. Nu vorbim de orice fel de mere. Nu sunt acele mere de masă … mari, frumoase și gustoase.

Cine a copilărit prin livezi, și nu acelea din domeniul pomiculturii, știe și de merele pe care nu le găsești la piață. Sunt acele mere cu coaja groasă și parfumată, care după prima mușcătură îți încleștează maxilarul.

Probabil că de aici vine aroma acestor băuturi de cidru, specifică anumitor soiuri de mere. Cidrul Appler cu arome de Cider, Hugo, Vodka și Kirsch sunt doar detalii comerciale pentru produse variate.

Appler Kirsch nu mi-a plăcut deloc. Probabil că aroma de cireșe a stricat rețeta, sau probabil că aroma era de cireșe amare !

Cidru Possmann Appler cu diferite arome, 330ml – 5.5% vol

Cidru Possmann Appler cu diferite arome, 330ml - 5.5% vol

Pure Cider de la Possmann mi-a oferit rețeta preferată. Mi-a plăcut cel mai mult. O băutură mai ușoară, revigorantă și fară a simți diferența de arome dintre cele două feluri. Pure Cider și-a păstrat același gust consumat la rece dar și la temperatura camerei.

Possmann Pure Cider din mere și arome de coacăze negre, 350ml – 5% vol

Possmann Pure Cider din mere și arome de coacăze negre, 350ml - 5% vol

Probabil cea mai caraghioasă băutură, aspect și conținut. Pare o băutură pentru Cartierul Roșu din Amsterdam. Te îmbeți, dacă ai din ce … prea puțin alcool, te uiți pe etichetă și-ți vine să umbli după dame.

Aroma de cola în Appler Cola anulează efectul de băutură cidru. Eticheta face toți banii, … masculul alfa are adversari de temut.

Cidru Possmann Appler Cola, 330ml – 3.5% vol

Cidru Possmann Appler Cola, 330ml - 3.5% vol

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.