Civism Social

februarie 2, 2017 la 10:09 pm

Confesiunile unui prieten despre situația politico-socială a ultimilor 26 de ani

Confesiunile unui prieten despre situația politico-socială a ultimilor 26 de ani

Obosit, frânt, dar fără somn, parcă nu era loc în pernă pentru capul meu, umblam prin casă ca un titirez. Un grup de prieteni mai efervescenți de pe WhatsApp aruncau mesaje de prietenie.

Fiecare cu situația locului în care se afla, la un moment dat s-a încins tărâța-n noi despre evenimentele politice care au magnetizat toată societatea românească.

Caterincă, texte contradictorii, imagini provocatoare … lipsea berea nefiltrată și gălăgia barului, pană apare cel mai lung mesaj scris vreodată pe WhatsApp. Mamă prietene, ce-ai făcut ? vrei să-mi dezintegrezi spațiile neuronale ?!

M-am apucat de citit și la final i-am cerut permisiunea pentru ai distribui aceste gânduri adevărate.

Fraților eu încerc de cele mai multe ori să fiu imparțial și de cele mai multe ori îmi și iese.

Am o părere generală că politica e doar o monedă falsă cu două fețe, orice ai alege rămâne tot aceeași monedă. Bașca, sunt și mai conspiraționist de fel.

Cred în adevăr, cred în oameni și în drepturile lor, în dreptul exprimării libere, decente, cred în responsabilitate, și mai cred în faptul că oamenii trebuie să-și aleagă bine informațiile înainte de a deschide gura.

Sunt convins de faptul că omul trebuie să se schimbe, întâi să devină el un model în ceea ce susține că trebuie schimbat și apoi poate sta drept, și drept poate influența, chiar fără a deschide gura.

Sunt convins de faptul că trebuie să schimbăm interiorul, gândirea, conștiința, rațiunile inimii, și abia atunci să poți spera că se poate schimba și exteriorul, realitatea fiecăruia, conștiința colectivă și calitatea vieții.

Cu politicienii din ziua de azi nu se mai poate. Din 1990 și până azi nu a făcut nimic nici unul. Furt, jaf, japcă, trădare și aroganță timp de 27 de ani !!! 27 !!! 27 de ani de când eram cu toții copii.

De când eram un puști am putut, ca și mulți dintre voi, să simt omul bun, omul sincer. Nu de puține ori am fost dezamăgit, dar mi-am spus mereu că trece, că vine și ziua de mâine, că se schimbă lumea sau că e doar o etapă de maturizare care te întărește, te pregătește, te face mai precaut și-ți modelează naivitatea de a acorda oricărui om o șansă.

Am crezut în bun simț în respect și în muncă cinstită și o voi face mereu.

Nu trebuie să mai aibă funcție politică niciodată nici unul din cei care sunt astăzi în Parlament, și nici copiii lor!!

Am observat minciuna și părțile naturii omului în cele mai subtile detalii din spatele barului. Am văzut bogatul, săracul, prostul, geniul, arogantul, modestul, scepticul, nativul, puternicul, slabul, obsedatul, indiferentul, păcătosul, credinciosul, abătutul, clovnul, tristul și fericitul.

O lungă perioadă nu m-am mai regăsit în România, între mafioți, patroni inculți, bodyguarzi, superiori bogați și aroganți din bani furați. Ăștia sunt azi în Parlament!!

Mă saturasem de toate, de oameni falși, de discuții de doi lei, de bășcălie, de imposibilitatea de progres cinstit și de minciuni.

Am ales să plec, să caut și alt adevăr, alte șanse de progres și alți oameni, uitând chiar și de prietenii care m-au crescut, care mi-au întărit credințele în bine și alături de care m-am dezvoltat.

Am găsit afară, în decursul a 5 ani între străini, printre multă cunoaștere și multe experiențe, “lumea civilizată” și “progresul”. Dar cel mai bun lucru pe care l-am găsit a fost adevărul, adevărul meu. Printre străini ești un străin!

“Lumea civilizată” are mai multe minusuri decât cea pe care o știm! Progresul este doar tehnologic, nu și al umanității!

Adevărul nu este afară, este exact la noi în țară !!

Am făcut multe confuzii, am greșit de multe ori, am judecat, am criticat și am acceptat reversul.

Am încercat sa învăț din toate și să nu mai repet greșelile, am învățat răbdarea.

Tot ce avem nevoie este aici, la noi acasă și ceea ce credem că ne lipsește putem găsi căutând în noi înșine.

Dacă am putea să privim înăuntrul nostru, dacă am putea să nu ne mai mințim, să fim sinceri cu noi atunci când gândim și acționăm, să depășim instinctele animalice, pentru că suntem mult mai mult de-atat, să credem în conștiință, în dragoste am găsi fericirea sau măcar drumul spre ea.

Clasa politică actuală trebuie să dispară cu tot cu rădăcini !!

Sper să ne vedem mai des fraților!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.