Natură

mai 28, 2017 la 6:20 pm

Culoarea verde, simbol și semnificație

Culoarea verde, simbol și semnificație

În spectrul vizibil al luminii divine și întunericului absolut avem de-a face cu o paletă de culori hologramică, în care găsim culoarea verde manifestându-se armonios în natură, fiind una dintre cele mai preferate culori după culoarea albastră.

Culoarea verde este culoarea care o asociem cu banii, prosperitate materială și dezvoltare economică, cu mediul înconjurător, cu extratereștrii aceia verzi și cu ochii mari, de asemenea o putem asocia și cu revitalizarea și renașterea.

Ciclul anotimpurilor în zonele cu climă temperată. Atunci când primăvara marchează tranziția de la iarnă la vară împodobind natura cu un verde timpuriu aprins.

Efectele culorii verzi asupra corpului fizic

În prezența culorii verzi și a mirosului, glanda pituitară (hipofiza) este stimulată să sintetizeze și să secrete hormoni printre care și hormonul de creștere. Hormon responsabil în mare parte cu creșterea corpului fizic, regenerare și întinerirea țesuturilor, sprijină funcționarea sistemului nervos și ajută la o bună funcționare a pielii și a cartilajelor.

Crește nivelul de histamină din sânge, reducând dilatarea vaselor de sânge, mușchii devin mai relaxați, pe scurt … verdele este relaxant, calm și revigorant.

Chakra inimii este repzezentată de culoarea verde

Cunoscută și ca Anahata, ckakra inimii localizată în zona centrală a pieptului face legătura între inimă, plexul cardiac, plămâni și sistemul circulator. Persoanele care își deschid fluxul energetic ale acestei chakre sunt mai iubitoare, empatice și cu un simț dezvoltat de compasiune.

Chakra inimii – Anahata

Chakra inimii - Anahata

Din perspectiva psihologiei culorilor, verdele este un generator de echilibru dintre inimă și emoții, creând o armonie între minte și suflet. Culoare a fertilității, tinereții, vieții eterne și a încrederii.

Decor interior în nuanțe de verde

Cei care concep un decor interior al locuinței cu nuanțe de verde oferă sanctuarului o stare pozitivă departe de stresul vieții moderne, restabilind un sentiment de conectare cu mama natură.

Draperiile verzi, trase pe timp de iarnă simulează ideea de copaci înverziți. La fel, stofa canapelelor, mocheta, gresia și faianța sau ornamentele din interior promovează o stare de spirit pozitivă.

Să nu uităm de florile și plantele de interior care transformă casa într-un loc primitor pentru familie, prieteni sau animale de casă.

De aceea există atât de mult din această culoare relaxantă pe pământ, și de aceea trebuie să o păstrăm așa.

Verdele este utilizat pe scară largă în diferite domenii

Culoarea verde este utilizată pentru ochelari speciali cu vedere noaptea, deoarece ochiul uman este mai sensibil și capabil să distingă cele mai multe nuanțe din această culoare. Nu întâmplător, în culoarea ecranelor de radar predomină verdele.

Culoarea semafoarelor este marcată cu verde, la fel … diferite indicatoare de semnalizare a zonelor de acces permise. Chiar și martorii de culoare verde din bordul auto indică direcții de acces în trafic.

Un comentariu

  1. Pingback: Semnificația martorilor luminoși din bordul autoturismului - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.