Conștiință Sănătate

decembrie 28, 2017 la 12:56 am

Dimineața cântă cucu, fraierii se duc la lucru …

Dimineața cântă cucu, fraierii se duc la lucru ...

Să te trezești cu noaptea în cap … nu mi s-a părut niciodată un stil de viață de urmat. Să te scoli dis-de-dimineață o faci de nevoie, în mod repetat și forțat de societatea în care trăiești.

Nu știai că ești plătit să te trezești de dimineață ? Cei drept, unii sunt plătiți mai bine, alții mai prost. Dar cel mai prost este să ai și bani și totuși să te trezești de dimineață ca vrei mai mulți de cât ai nevoie.

Un somn dulce ca puii de viețuitoare este neprețuit. Ce ? … ați văzut animale cu deșteptător ? … toate ființele se culcă și se trezesc arbitrar pe baza unor instincte sau emoții. Singurul animal paranoic de pe planetă este omul.

Omul se mai trezește de dimineață și în mod natural, odihnit și nesilit de nimeni. Se întâmplă doar atunci când este conștient de natura ființei sale și vede viața ca pe o călătorie existențială.

Cică cine se trezește de dimineață, departe ajunge!

Fi serios, moartea nu doarme niciodată, te așteaptă acolo, departe, unde vrei să ajungi, cu tot cu ochii picați în gură și “mort” de somn.

Somnul este o stare fiziologică normală și periodică de repaus a ființelor, necesară redresării forțelor, caracterizată prin încetarea totală sau parțială a funcționării conștiinței, prin relaxare musculară, prin încetinirea circulației, a respirației și prin vise.

“… prin vise !?”. Da, prin vise. Fără vize ești o fantomă în carne și oase. Atunci când dormi spiritul ființei tale trimite sufletul în experiențe dincolo de starea fizică, sau nici măcar nu apucă să facă asta. Un mecanism deșteptăror îți dă peste cap tot metabolismul și starea de spirit. Pare un coșmar pe viu, nu-i așa ?

Ai sărit din pat cu scopul clar de a pleca la muncă, ești așa bezmetic și descentrat încât nici macar nu știi cum ai ajuns în metrou. De ce te claxonează o coloană de mașini în timp ce dormi pe tine la semafor ? În lift te-ai trezit cu o palmă peste față că te benoclai ca un neobrăzat în decolteul colegei de la resurse umane, … tu de fapt dormeai fără reflexe cu ochii deschiși.

Nu este de glumă, trezitul forțat de dimineață are consecințe îngrijorătoare pe termen lung. Afectează starea fizică și psihică a individului cu pricina. Scade puterea de concentrare, iritare psihică, dereglări ale metabolismului, scad performanțele fizice, scăderea sau creșterea în greutate, dezechilibru hormonal, și în final îl întrebăm pe doctor de ce ne-am îmbolnăvit subit.

Dimineața cântă cucu, fraierii se duc la lucru.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.