Agrement Sport

aprilie 3, 2017 la 2:49 pm

Două zile de voie bună la Salonul Bicicletei de la Romexpo 2017

Două zile de voie bună la Salonul Bicicletei de la Romexpo 2017

În data de 1-2 aprilie, la Romexpo, a avut loc Salonul Bicicletei 2017, un eveniment care este la a treia ediție consecutivă, și care se bucură de un interes din ce în ce mai mare din partea pasionatilor de biciclete.

Cum nu se putea mai bine, într-un final de săptămână însorit, datorită acestui salon tematic să ai în jurul tau oameni care împărtășesc aceeași pasiune cu tine, bicicleta, poate cel mai apreciat vehicul al copilăriei.

În cele două zile ale evenimentului, vizitatorii s-au putut bucura de spațiul a trei pavilioane generoase pentru prezentare și alți 5000 mp pentru diferite activități outdoor.

Zonă amenajată pentru competiția polo bike

Zonă amenajată pentru competiția polo bike

Încă de la intrare ești bine primit, muzică bună semnat Virgin Radio, sub ale carui ritmuri jucătorii de bike polo își etalau măestria tehnică pe două roți. Am asistat la o competiție în toată regula, un turneu european de bike polo cu execuții spectaculoase, scârțâit de roți, căzături, plasturi și fair play.

Teren de joc polo bike

Teren de joc polo bike

Aproape la fiecare stand de prezentare erau expuse și bicicletele fat bike, noi în peisajul urban dar potrivite pentru orice tip de teren. Înițial fat bike-urile au fost concepute să ruleze fără probleme pe suprafețe instabile precum zăpada sau nisipul deșertic. Acum, prind tot mai mult teren și în zona urbană fiind potrivite pentru depășirea obstacolelor urbane și escaladarea celor mai dificile borduri.

Biciclete fat bike

Biciclete fat bike

Cele mai aranjate standuri mi s-au părut cele de la Bizz On Wheels, Pegas și Creme Cycles, aceștia din urmă având cel mai vintage stand. Cu un aspect de bicicletă veche, uitată în șopronul bunicului, parcă ți-ar fi rușine să te urci pe ea într-un oraș extravagant gusturilor, cei de la Creme Cycles reușesc să dea viață acestor bicicletei clasice păstrând confortul și calitatea la înălțime, lucrate manual în Europa fiecare detaliu poate fi evidențiat cu ochiul liber.

Standul mărcii Creme Cycles

Standul mărcii Creme Cycles

Ce nu m-am așteptat să vad a fost o zonă a pavilionului special amenajată pentru turismul ecologic și tradiții românești, acolo la țară de unde venim cu toții, unde aerul curat este păstrat de transportul călare pe cal, cu căruța sau bicicleta.

Standuri cu turism ecologic și tradiții românești

Standuri cu turism ecologic și tradiții românești

Prețul de intrare la salon a fost simbilic de 20 lei, și redus pentru copii și studenți, astfel cu mic cu mare și-au putut permite o vizită. În interiorul pavilioanelor de expozitie nu se putea intra cu bicicleta, ar fi creat haos. La exterior organizatorii au amenajat o pistă pentru testarea câtorva biciclete puse la dispoziție de câtre expozanți.

Nu uita, adaugă evenimentul în contul Google Calendar, la anu’ nu trebuie să lipsești!

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.