Politici

iunie 6, 2016 la 5:22 pm

După alegerile locale din 5 iunie 2016, Gabriela Firea este noul primar al Capitalei

După alegerile locale din 5 iunie 2016, Gabriela Firea este noul primar al Capitalei

Duminică 5 iunie 2016 au avut loc alegerile locale, cu toții am știut asta, însă nu ne-am îngrămădit la urne, am devenit civilizați, nu ne mai ducem.

A fost o zi liberă cu vreme frumoasă în care numai pe la urnă să nu treci.

Clasa politică și presa nu înțelege că lipsa cetățenilor la urnele de vot este mai degrabă o formă de protest, și li se datorează, lipsește profilul unor candidați care să le reprezinte interesele. Aleși în funcție, ajung să-și reprezinte propriile interese.

Lipsa de la urnă înseamnă un vot de abținere. Și este absolut normal. Nu-ți trebuie foarte multă carte să observi că pentru validarea legilor în Parlament există voturi pro, contra și abțineri. Noi de ce nu am avea pe buletinele de vot și opțiunea “mă abțin“.

Ajuns acasă după ora 23.00, accesez presa online pentru a mă informa despre sondajele alegerilor. Nu trebuie să citești foarte mult, procentele partidelor apar mari în titlul articolelor. Succes PSD, UNPR și ALDE, opoziția este la pământ. Nu mă miră deloc, sunt aceeiași oameni de acum 26 de ani, nici măcar nu au pe cine să împingă în față.

Ăștia pe cine cred că prostesc? dacă se mută de la un partid la altul, și dacă modifică sigla partidului și numele, noi o să credem că sunt alții?

Gabriela Firea a câștigat primăria Capitalei, nu este de mirare. Este un politician nou, venit din presă care a reușit o performanță. După 4 ani în mediul politic, iată că acum este primar, și nici măcar nu s-a chinuit, de fapt nu a avut adversar.

O altă performanță notabilă pe plan politic, este reușita lui Nicușor Dan.

Pentru cei care așteaptă schimbare din partea mediului politic, vă anunț ca veți putea spera la o schimbare în momentul în care pe listele de candidați se vor înmulții oameni precum Nicușor Dan.

Probabil că fără PSD, Gabriela Firea nu ar fi reușit rezultatul lui Nicușor Dan. Până și PSD a înțeles că nu se mai poate afișa pe scena politică cu personaje din perioada cretacică.

Dar de ce nu am avut și turul doi pentru aceste alegeri, în special pentru primaria Capitalei ? Gabriela Firea nu a reușit să cumuleze voturi de 50% + 1.

Am intrat pe Facebook, mi-am ieșit cu firea de câte critici și poante tăioase erau îndreptate către noul primar, Gabriela Firea.

PSD-iștii împreună cu Gabriela Firea și-au facut temele bine de tot. Au pus la punct un program de guvernare locală pentru București într-un document de 70 de pagini.

Dacă nu sunteți mulțumiți de noul primar, vă recomand să luați notițe conform planului prezentat pentru administrarea Bucureștiului, iar peste 4 ani, să penalizați la urne formațiunea politică din care face parte, pentru că nu și-au respectat promisiunile din campanie.

În interviul de mai jos, am notat două necesități la care noul primar s-a angajat să le rezolve, eliminarea reclamelor de pe cladiri și degajarea traficului din București. Să vedem cât de repede se rezolvă aceste două promisiuni.

Interviu cu Gabriela Firea la PC News

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.