Modă

februarie 21, 2016 la 1:07 pm

Eșarfă “Gutteridge dal 1878” din lână fină 100%

Gutteridge dal 1878

Eșarfă Gutteridge din lână fină

În anul 1875 Michael Gutteridge și soția sa, fiica bogatului Sir Simon Cook, au debarcat în Napoli din Scoția îndepărtată și rece să se stabilească într-un climat mai blând, adecvat pentru sănătatea fragilă a lui Michael.

În aprilie 1878 tânărul scoțian, cu banii de zestre ai soției sale deschide primul său magazin Gutteridge în Piazza Dante, dând naștere la un comerț înfloritor cu produse textile din bumbac. Cu timpul se alătură lâna cu sprijinul tatălui ei, principalul producător de lână din Scoția.

Cu lâna importată transformată în fire prețioase, marca Gutteridge continuă să crească și să se mute în aglomerata Via Toledo din Napoli. Noul magazin fiind situat în centrul istoric Palazzo Stigliano.

Matilde Serao scrie o carte al cărei subiect este un agent de vânzări care promova magazinele de tip boutique. 100 de oameni au fost folosiți pentru a trimite corespondențe, astfel faima firmei Gutteridge s-a extins nu numai în Italia ci și în Europa.

În anul 1997 grupul Capri a achiziționat incinta Palazzo Stigliano și marca Gutteridge, care în cele din urmă a intrat într-un proces de rebranding care a dat naștere la un nou concept comercial, combinând calitatea de croitorie cu un preț accesibil.
Acum în Italia, Gutteridge este prezent în peste 30 de boutique-uri reprezentând una din cele mai importante brand-uri în creștere de pe piața internă.

Vântul rece de coastă dinspre Marea Tireniană m-a obligat să mă adaptez stilului vestimentar autohton și mi-am achiziționat o eșarfă recomandată de o doamnă foarte drăguță de la recepția magazinului Gutteridge.

Pentru calitatea produsului, cei 49 EUR plătiti pentru această eșarfă au meritat din plin.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.