Tehnologie

august 25, 2016 la 1:10 pm

f.lux elimină oboseala oculară generată de lumina puternică a ecranelor LCD

f.lux elimină oboseala oculară generată de lumina puternică a ecranelor LCD

f.lux este un program care ajustează automat temperatura de culoare a ecranelor pe baza unor parametrii stabiliți de către utilizator.

Programul a fost creat pentru a elimina oboseala oculară generată de lumina puternică a ecranelor LCD atunci când luminozitatea ambientală este redusă.

Ați observat vreodată acea strălucire albastră de pe chipul oamenilor atunci când butonează telefoanele pe timpul nopții? Același fenomen se întâmplă cu toate ecranele LCD la care suntem expuși.

Noile tehnologii vor produce ecrane cu un nivel tot mai ridicat de luminozitate pentru a mării calitatea de vizibilitate pe timpul zilei, în special atunci când soarele este puternic.

Pe timpul zilei nu vei simți intensitatea luminoasă emisă de ecran deoarece va fi anulată de lumina zilei. Pe timp de noapte însă, atunci când stai până târziu la calculator, sau te trezești în toiul nopții pregătit să notezi o nouă idee și te orbește lumina ecranului, devine obositor pentru ochi.

f.lux permite calculatorului să regleze intensitatea luminoasă a ecranului în funcție de răsărit și apus. Ecranul va avea o lumină normală pe timpul zilei iar noaptea o culoare caldă pentru a putea lucra relaxat până târziu.

Parametrii de configurare pentru f.lux

f.lux poate fi configurat în așa fel încât să respecte fusul orar conform locației definite pe Google Maps.

Calibrarea temperaturii de culoare a ecranului se poate face într-un interval foarte scurt, de 20 secunde, sau neobservat, pe o perioadă de 60 minute.

f.luxometer te ajută să afli câtă intensitate luminoasă albastră poate f.lux să elimine din ecranul pe care-l folosești.

Programul poate fi instalat pe sisteme de operare precum Windows, Mac și Linux. Pentru a putea fi folosit pe terminale mobile cu iOS și Android, sistemul de operare trebuie să fie rootat.

Parametrii de configurare pentru f.lux

Parametrii de configurare pentru f.lux

Descarcă f.lux pentru Windows din butonul de mai jos.

download_flux

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.