Social Tehnologie

februarie 28, 2016 la 8:15 pm

Facebook a introdus noi pictograme pentru clasicul buton “Like”

Facebook reactions

Atât de multe actualizări aduce Facebook în ultima perioadă de nu apuci să te adaptezi cu noile instrumente, mai ales că arată diferit de la versiunea desktop la cea mobilă.

Noua actualizare a butonului “Like” a adăugat pictograme noi, Reactions Buttons.

Se pare ca aceste noi butoane au fost adăugate pentru a colecta date detaliate despre ceea ce ne place. Inginerii din mediul social online folosesc aceste informații pentru a îmbunătății listarea postărilor din contul personal.

Număr mare de prieteni, listă mare de postări

Dacă ai o listă foarte mare de prieteni, de asemenea o listă foarte mare de pagini care îti plac, nu vei avea niciodată timp să vizualizezi toate postările.

Noile setări din News Feed îți dău posibilitatea să alegi manual lista de de prieteni și pagini pe care le dorești prioritare în afișarea postărilor. Cine nu știe acest lucru se va întreba la un moment dat, de ce unele postări de la o pagină favorită nu mai apar în lista de noutăți.

Tocmai de accea a introdus Facebook aceste noi pictograme, setare implicită a fluxului de postări în funcție de preferințele tale emoționale.

Este știut faptul că Facebook utilizează platforma și pentru experimente psiho-sociale, nimic anormal până la urmă, publicitatea este cea care susține în mare parte activitatea socială din mediul online.

S-a demonstrat științific că în medie americanii se pot concentra mental pe o anumită activitate cu 8 secunde mai puțin decât un caras auriu.

Cu alte cuvinte, este în interesul artiștilor, agențiilor de publicitate, proprietarilor de afaceri, organizaților non-profit și a altor terți care se bazează pe conturile active a căror utilizatori s-ar putea să nu viziteze site-urile tradiționale.

Sunt peste un miliard de utilizatori activi pe platforma Facebook. Un trafic uriaș ce forțează echipa de dezvoltatori să găsească noi algoritmi care să îmbunătățească experiență în mediul social pentru utilizatori cât și pentru agențiile de publicitate.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.