Sport

februarie 7, 2016 la 4:04 pm

FC Viitorul emite pretenții la titlu pentru sezonul 2015-2016 din Liga 1

Lot FC Viitorul 2016

Sunt mai bine de 5 ani de zile de când nu mai am interes să urmăresc cu pasiune fotbalul românesc, nu cred ca-mi voi schimba optiunea curând.

Oamenii care iubesc fotbalul caută spectacol, dăruire, ambiție, calitate, valoare, performanță, modele de urmat. Federația Română de Fotbal ar trebui să creeze un mediu administrativ care să permită cluburilor să progreseze. Nu sunt necesare dovezi probatoare pentru a ne da seama că nu funcționează în această direcție. După 25 de ani poți constata foarte ușor că cei care au condus această asociație nu au urmărit performanța și dezvoltarea la nivel național al acestui sport. Corupție, birocrație, interese personale și lipsa de profesionalism.

În copilărie când ieșeam “pe afară” la joacă, maidanele erau pline de copii care băteau mingea. Înainte și după revoluția din ’89 nu erau mingii de fotbal ca acum. Mingea de 35 (costa 35 lei) era favorită pentru o miuță. Eram atât de inventivi încât în funcție de câți copii eram la o minge găseam noi niște reguli pentru un anumit joc.

Strigai în gura mare … Hagi, Ilie, Maradona

Când erai cu mingea la picior și driblai nu te puteai abține să nu rostești nume de fotbaliști, Hagi, Ilie Dumitrescu, Pele, Maradona … era o nebunie de bucurie.

Am o regulă care mă ajută în multe alte activități. În cazul de față, dacă îmi place fotbalul, în primul rând trebuie să-l practic. Oamenii pe care îi cunosc de-o viață au rămas atât de împătimiți de fotbal încât totul se rezumă la cotele caselor de pariuri și berea consumată în fața televizorului la meci.

Cred că este mult mai sănătos să joci fotbal cu prietenii de 2-3 ori pe săptămână. Altfel întră berea după o oră de alergat după minge. Acum nimeni nu mai merge la fotbal când sunt meciuri din campionatul național sau meciuri internaționale.

– A … nu merg la fotbal mâine, sunt meciuri în Champions League, am pus niște bani la pariuri și trebuie să-mi urmăresc investiția. Data viitoare.

Înțeleg că meciurile internaționale au o altă valoare fotbalistică. Cum poate cineva să privească un meci de fotbal de calitate după care să devină un pătimaș inverșunat pentru un derby din campionatul național !?

Nu există grad de comparație între două echipe de Champions League și două echipe din campionatul național.

Mai auzi comentarii despre jucători români de genul:

” – Jucătorul ăsta este de mare valoare, o mare echipă din Europa este interesată de el.”

Ai nevoie de 10 minute să vezi cum un jucător așa-zis curtat de o echipă mare nu este în stare, în acest campionat, să fugă mai repede decât adversarul sau, scapă mingea în out, centrează ca la rugby, șutează în bălării, se ceartă cu arbitrul că nu i-a dat 11 metri pentru ca s-a lovit de adversar ca de gard.

Jucătorul nu are nici o vină în acest sens. Mă întreb dacă cei care l-au format și promovat au capacitate profesională pentru postul pe care îl ocupă.

Fotbalul englezesc este spectaculos

Sunt un admirator al fotbalului englezesc în tot ceea ce reprezintă el și-l iau ca exemplu. Oare câți din conducerea federației au făcut vizite în Anglia pentru a face schimb de experiențe profesionale. Mai englezilor, cum pregătiți voi copiii, unde trebuie să investim la început, ce nu știm noi despre fotbal … etc.

Zilele trecute mă gândeam la fotbal în general și mi-am adus aminte că prin anii ’90-95 erau niște emisiuni televizate din Olanda despre fotbal. Erau cursuri de antrenament televizate pentru copii, exact ca acele cursuri de karate, limbă franceză, engleză, care erau difuzate pe TVR2.

Nu am gasit pe Youtube videoclip-uri relevante din acea vreme, însă am revăzut faze memorabile din fotbal. Am zis să caut și cu Hagi ceva imagini video în HD, tocmai ce a fost ziua lui pe 5 februarie. Pentru cel mai mare fotbalist român Gheorghe Hagi nu am găsit o înregistrare video full HD, în schimb pe canalul YouTube al FRF regăsim o prezentare oribilă cu construcția și corupția din jurul Arenei Naționale.

Mi-am adus aminte ce a spus Hagi: “Merităm statuie! În 3 ani, fotbalul nostru se duce.

Videoclip interviu “merităm statuie”

Știam că Gică se ocupă de Academia Hagi și de FC Viitorul. Am căutat pe YouTube rezumate ale meciurilor cu echipa lui Hagi.

Dinamo – FC Viitorul, scor 1-5 în etapa a 16-a din Liga 1 sezon 2015-2016.

Interesant! mai văd niște filmulețe. Jucători foarte tineri, nu foarte puternici dar trag cu sete la poartă. Mă duc direct pe site-ul FRF să vad clasamentul.

FC Viitorul Clasament tur 2015-2016

Cu 3 etape înaintea play-off-ului FC Viitorul este pe locul 2 la diferență de 3 puncte de prima clasată. Este echipa care are cele mai multe goluri înscrise până în etapa a 24-a și nu cred că-i va devansa cineva.

Dupa mai bine de o oră de vizualizări video de pe site-ul www.academiahagi.tv am rămas impresionat. Am uitat că în prim-plan am o echipă românescă. La echipa asta în fiecare zi se filmează antrenamente, interviuri, conferințe, rezumate. Nici o echipă de fotbal din România nu se prezintă în mediul online atât de profesionist.

Echipa mea favorită este Steaua. De acum mai am o echipă favorită, FC Viitorul, sper să-i văd campioni anul acesta.

Fanaticii mă vor critica. Vorbim de acele personaje care nu au mai pus piciorul pe minge de ani de zile, dar le știu pe toate în materie de fotbal, care știu să zbiere tot felul de înjurături în loc să cânte pentru echipa favorită.

Suportelul adevărat este acela care își aplaudă echipa favorită atunci când a pierdut meciul, când pe teren s-a jucat fotbal timp de 90 de minute.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.