Dezvoltare Ecologie

martie 11, 2018 la 7:22 pm

Futuristul Jacque Fresco prezintă “The Venus Project”

Futuristul Jacque Fresco prezintă "The Venus Project"

Întotdeauna am fost atras de știință și tehnică, pentru că așa i se zicea înainte să ne americanizăm. Acum spunem într-un cuvânt tehnologie.

N-am fost un as la școală, nu mi-a placut niciodată să aprofundez teoria didactică. Setea de informație a tot ceea ce mă înconjoară a rămas însă activă.

Înainte de era informației digitale, era foarte greu să găsești literatură de specialitate.

Din primii ani ai adolescenței am fost atras de tehnologia viitorului, de invenții și descoperiri care să ne facă viața mai ușoară și interactivă.

Când mă adunam cu prietenii să mergem la fotbal, cei mari cumpărau gazete sportive. Am preluat și eu acest obicei până în ziua în care m-am dus prea târziu la chioșc.

Neapărat trebuia să cumpăr ceva de citit. Mi-a sărit în ochi un ziar care nu avea nici o legătură cu sportul. Pe drumul spre casă am început să răsfoiesc cuprinsul. Ce nerăbdare! … să mă așez confortabil în canapea.

În viața mea nu am citit mai repede și mai interesat așa cum am citit pentru prima dată revista “Știință și tehnică”. A doua zi eram din nou la același chioșc. Din păcate, ziarul-revistă avea ediții limitate.

“Știință și tehnică” a fost revista care, pentru mine, a tranformat toată presa scrisă a anilor ’90 în suluri de hârtie igienică.

Urmând aceeași direcție, emisiunea săptămânală “Știință și imaginație” difuzată pe TVR1 și prezentată de Alexandru Mironov, m-au ajutat să mă familiarizez cu termenul “science fiction”.

Jacque Fresco – un futurolog care a machetat structuri ale viitoarelor așezări omenești

Citat Jacque Fresco

O personalitate remarcabilă mi-a atras atenția asupra lucrarilor sale. Este vorba despre Jacque Fresco, un futurolog care datorită aptitudinilor sale tehnice de inginer, arhitect, designer, tehnologie cibernetică, automatizări și un autodidact desăvârșit, a reușit de-a lungul carierei sale să adune toate lucrarile într-un proiect ambițios – “The Venus Project“.

Proiectul Venus propune o viziune alternativă asupra viitorului dacă aplicăm ceea ce știm deja pentru a realiza o nouă civilizație globală. Se cere o reproiectare a culturii noastre, în care vechile neajunsuri ale războiului, sărăciei, foamei, datoriilor și suferinței umane inutile sunt privite nu numai ca fiind evitabile, ci și inacceptabile.

Documentar  – The Venus Project (Full HD)

2 Comentarii

  1. Pingback: Disprețul față de comunitate este o problemă socială, nu administrativă - Blogoteca.eu

  2. Pingback: Alegerea e a Noastra: Jocul Vinovatiei – tvpmarius

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.