Auto-moto

martie 4, 2017 la 6:34 pm

Goodyear prezintă anvelopele viitorului, Eagle 360 Sphere

Goodyear prezintă anvelopele viitorului, Eagle 360 Sphere

Goodyear propune pentru viitor anvelope în formă de sferă, un concept în faza de studiu ce permite integrarea celor mai noi tehnologii. Anvelopele Goodyear Eagle 360 ar putea rescrie viitorul autoturismelor.

Dacă în viitor acest concept va deveni realitate, aceste anvelope vor putea fi realizate integral cu ajutorul tehnologiei de printare 3D oferind un design personalizat.

Între anvelopă și autoturism nu va mai exista nici un contact mecanic, prin levitație magnetică autoturismul va pluti pe aceste sfere comunicând inteligent parametrii de rulare.

Eagle 360 Sphere

Inspirați din tehnologii biomimetice, designerii au creat suprafețe de rulare cu caneluri buretate care în condiții de umezeală vor crea caneluri mai adânci pentru rezistență la alunecare.

Un strat de spumă va asigura o suprafață mai mare de contact în condiții de rulare față de o anvelopă obișnuită. Tehnologia activă de control va permite anvelopelor sferice să se învârtă independent corectând poziția de deplasare și eliminând derapajele neprevăzute.

Eagle 360 Sphere

Noi sisteme inteligente pentru controlul stabilității vor oferi un condus neted permițând mișcări laterale line, astfel, depășirea unui obstacol nu va impune și o modificare a direcției de condus.

Senzori special concepuți pentru înregistrarea condițiilor de drum vor permite ajustarea vitezei de rulare în funcție de condițiile carosabilului și starea vremii. De asemenea, uzura suprafețelor de rulare va fi mult mai mare datorită formei sferice.

Eagle 360 Sphere

Astăzi, tragem de volan stânga-dreapta pentru a mișca roțile în direcția dorită. După cum știm cu toții, parcarea laterală nu este relativă cu direcția dorită, manevrele de parcare laterală pot eșua mizerabil datorită spațiile tot mai restrânse parcare.

Anvelopele Goodyear Eagle 360 se pot mișca în toate direcțiile făcând parcarea laterală o nimica toată. Spațiile publice își vor putea mări capacitatea locurilor de parcare fără a fi nevoie de o suprafață mai mare.

Prezentare video anvelope Goodyear Eagle 360 Sphere

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.