Tehnologie

martie 24, 2016 la 7:03 pm

Gravatar – imaginea “avatar” care te reprezintă online

Gravatar - imaginea "avatar" care te reprezintă online

În timp ce navighezi pe internet, lăsând comentarii, scriind articole pe bloguri, înscriindu-te pe diferite site-uri, s-ar putea ca la un moment dat să te plictisești să-ți actualizezi în permanență imaginea de profil.

Gravatar-ul tău este o imagine care te urmărește din site în site, și va fi atașată automat numelui tau, sau adresei tale de email, atunci cand vei adăuga comentarii sau articole pe bloguri sau forum-uri.

Gravatar este un acronim ce provine de la prescurtarea cuvintelor Globally Recognized Avatar, și este un serviciu oferit gratuit pentru utilizatori, programatori și administratorii de website-uri.

Pentru a folosi acest serviciu nu trebuie decât să te înregistrezi o singură dată cu o adresă de email validă pe site-ul www.gravatar.com pentru ați personaliza profilul. Actualizezi imaginea avatar preferată, iar atunci când vei participa pe orice website unde serviciul Gravatar este activ, imaginea de profil corespunzătoare contului tău se va actualiza automat.

Cu un singur cont pe Gravatar.com puteți gestiona și actualiza imagini de avatar pentru mai multe adrese de email. Dacă de exemplu sunte-ți un blogger care deține mai multe conturi pe diferite adrese de email, veți putea adăuga imagini diferite pentru fiecare adresă de email în parte.

În imaginea de mai jos se poate vedea cum în contul meu personal de pe Gravatar îmi pot alege dintr-o listă de imagini avatarul preferat pentru fiecare adresă de email în parte. Chiar dacă contul deține doar două adrese de email și două imagini de avatar, nu am găsit în interfața de administrare a profilului vreo notificare legată de numărul maxim admis de adrese de email.

Previzualizare cont personal Gravatar

Previzualizare cont avatar

 

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.