Gadget Tehnologie

aprilie 23, 2016 la 8:05 pm

Hard disk extern WD My Passport Ultra Portable 1 TB cu USB 3.0

Hard-disk-extern-WD-My-Passport-Ultra-Portable-1-TB-cu-USB-3.0

Indiferent de motivul pentru care utilizezi calculatorul, în timp, vei stoca date pe care la un moment dat le vei considera importante. Te va deranja mai puțin dacă nu-ți mai pornește calculatorul, în schimb va fi neplăcut dacă nu ai luat în calcul o variantă de backup pentru datele tale.

Atunci când defecțiunea calculatorului are legătură cu mediul de stocare, situația devine complicată, o problemă a hard disk-ului la nivel software poate face ca datele importante să fie mai ușor de recuperat, însă, dacă problema este mai gravă, la nivel hardware, recuperarea datelor poate costa câteva sute de EURO, sau nu se mai poate face nimic pentru a putea recupera datele.

De multe ori astfel de probleme legate de datele stocate pe hard disk, pot apărea și atunci când sistemul de operare este virusat, afectînd datele prin deteriorarea sau ștergerea acestora, operațiunea software de eliminare a virușilor cu ajutorul antivirusului nu va reuși întotdeauna vindecarea fișierelor infectate.

Varianta de backup pe un alt mediu de stocare este soluția cea mai sigură dacă dorim să păstrăm în siguranță o copie pentru datele personale. Western Digital oferă prin seria My Passport Ultra o nouă generație de hard disk-uri portabile pentru backup, disponibile în patru culori atractive cu capacități de 500 GB, 1TB, 2TB și 3TB.

Hard disk-ul portabil WD My Passport Ultra nu are nevoie de formatare pentru a fi inițiat de către sistemul de operare. Interfața de conectare USB 3.0 permite salvarea rapidă a datelor cu viteze de până la 5 Gb/s.

Pentru o administrare eficientă, WD a inclus pe dispozitiv aplicația WD Backup ce permite programarea automată pentru protejarea și salvarea datelor. WD Backup caută documentele dvs. și le adaugă în planul prestabilit de salvare, prin interfața grafică a aplicației se poate selecta foarte ușor perioada de timp și frecvența cu care datele vor fi salvate automat. După efectuarea primului backup, aplicația caută automat noile fișiere apărute și le salvează conform planului prestabilit.

Aveți parolă pe calculator? de ce nu ați avea și o parolă pentru a păstra în siguranță datele salvate pe dispozitivul portabil ! WD Security oferă criptare 256-bit AES păstrându-vă fișierele private securizate. Opțiunea Auto-unlock identifică și activează automat serviciul de securitate atunci cînd lucrați de pe un alt calculator.

Ca orice hard disk, și acesta este alcătuit din părți mecanice ce se pot defecta atunci când asupra lui sunt aplicate șocuri fizice. Este recomandat să manevrați echipamentul cu atenție atunci când acesta este activ.

Galerie foto Hard disk extern WD My Passport

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.