Tehnologie

februarie 15, 2018 la 11:54 pm

HP LaserJet Pro MFP M26nw – multifuncțional monocrom wireless

HP LaserJet Pro MFP M26nw - multifuncțional monocrom wireless

Actualmente am o imprimantă multifuncțională Epson InkJet Color Stylus Office BX305F, adică cu cerneală, pentru cei care nu sunt familiarizați cu terminologia echipamentelor de printare.

Lateral am conectat și un sistem CISS care mă ajută să printez cu până la 90% mai ieftin. CISS vine de la continuous ink supply systems”. În fotografia de mai jos se poate vedea atașat la imprimantă, un sistem extern de alimentare cu cerneală.

Epson InkJet Stylus Office BX305F cu sistem CISS

Epson InkJet Stylus Office BX305F cu sistem CISS

Este economică, însă doar dacă printez în mod regulat, practic trebuie să printez în fiecare zi mai mult de o pagină sau două. Pentru că nu printez așa des, am o problemă cu această imprimantă, cerneala de pe capul de printare se usucă și nu mai printează uniform.

Când mi-e lumea mai dragă, și vreau să printez un document, colile de hârtie ies aproape albe. Pentru a rezolva această problemă trebuie să utilizez softul imprimantei care curață capetele de printare. Acest proces poate dura și două ore, plus un consum de hârtie suplimentar.

Nu am găsit altă soluție decât înlocuirea acestei imprimante cu altă care să răspundă nevoilor mele.

Pentru imprimanta Epson cu cerneală, trebuie să-i găsesc un cumpărător care s-o exploateze la maxim. O am din 2012 și funcționeză perfect dacă nu este ținută într-un repaus prea mare.

Am ales o imprimantă multifunctională laser monocrom. Cea mai ieftină multifunctională compactă de la HP, LaserJet Pro M26nw.

Multifuncțional monocrom HP LaserJet Pro M26nw

Multifuncțional monocrom HP LaserJet Pro M26nw

După ce am dezambalat-o, am făcut și o listă cu cele mai importante specificații.

Cu această multifunctională HP LaserJet Pro M26nw, pot să printez, să copiez și să scanez documente în format A4, A5, DL, C5 și B5. Imprimanta poate printa sau copia la o vităzî maximă de 18 pagini pe minut (cam 3 secunde pentru o pagină).

Volumul lunar recomandat de printare este de 1000 pagini. În cazuri speciale se poate printa și un volum de 5000 pagini pe lună.

Mă pot conecta la acest echipament prin rețea cu fir, wireless sau USB. Mai puțin contează USB-ul în zilele noaste la un echipament de printare. Vechea imprimantă avea doar USB și nu-ți permitea s-o așezi în pirou mai departe de cât era lungimea cablului de conectare.

Scanerul cu rezoluție de 1200 DPI, poate scana direct pe mail, către aplicație sau folder în format PDF, TIF, Bitmap, PNG și JPG. Nu are ADF, dar nu-l consider un dezavantaj. Vechea imprimantă avea ADF și au apărut probleme de la scanarea colilor cu colțuri sau ușor șifonate. Nu se mai putea scana în modul continuu mai mult de 5 coli.

Două funcții noi mi s-au părut interesante la acest multifuncțional. Funcția HP Smart care permite printare și scanare direct de pe telefonul mobil. Și funcția auto on/off care te ajută să salvezi energie electrică cu până la 44%.

Dacă ai imprimanta închisă și printezi ceva, automat imprimanta va porni pentru a putea printa documentul, și se va închide la loc pentru a salva energie. Nu încercați același lucru dacă aveți scos din priză cablul de alimentare.

Echipamentul de printare cu dimensiuni reduse cântărește 8 kg.

Include un toner starter cu care se pot printa aproximativ 500 pagini, iar tonerul de schimb care se cumpără separat, HP 79A, are o capacitate de printare de aproximativ 1000 pagini. O imprimantă cu calitate de printare remarcabilă la un preț accesibil.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.