Politici Social

februarie 24, 2019 la 7:39 pm

În România a fost declarată epidemie de sindrom Stockholm

În România a fost declarată epidemie de sindrom Stockholm

Se spune că privim în aceeași direcție, dar vedem lucruri diferite și chiar dacă trăim în aceeași lume, simțim diferit. De multe ori am stat și m-am întrebat oare cât de diferită e optica oamenilor față de a mea și cum pot vedea unii oameni lucrurile atât de diferit fată de mine ? Și nu mă refer la nuanțe sau percepții subiective, ci la idei majore, fundamentale. Recunosc că am cochetat cu gândul că eu sunt deraiat și poate eu văd greșit lucrurile și le percep eronat, dar atunci când vine vorba de PSD și acoliții partidului, lucrurile sunt foarte clare. Acum se ridică întrebarea, cum de alții nu văd asta și de ce atât de multă simpatie pentru “răpitor” ? Sindromul funcționează!

Stau și mă întreb oare ce a fost în capul orădenilor atunci când au votat fostul primar PSD-ist, aflat în pușcărie pentru acte de corupție, sa le mai fie primar pentru încă un mandat  ?

România după Siria este a doua țară la nivel mondial, atenție mondial, la capitolul migrație. Oare bunicilor, grosul votanților PSD, nu le e dor de nepoți și copii? Nu s-au săturat să îi vadă de 2 ori pe an? Ei chiar cred că în țară e așa de bine și nepoților li s-a făcut dor de ducă? Ei chiar nu realizează că în ultimii ani, guvernarea PSD a reușit să-i alunge din țară, neoferind tinerilor nici o perspectivă? Aici discuția e foarte lungă despre cum impactează la nivel emoțional aceste plecări și ce se întâmplă cu cei 3 milioane de copii (statistic vorbind) rămași în țară fără părinți.

Și apropo de copii, de cei ce vor veni din urmă, oare cei ce votează cu PSD știu că 39% dintre elevi sunt analfabeți funcțional? Poate la întrebarea asta ar trebui să le răspundă ministrul educației, care este la al III-lea mandat. Și ca fapt divers, Cati Andronescu a fost singurul senator care a votat îmotriva respingerii celebrei OUG 13.

Există o percepție generală despre PSD din partea susținătorilor … “domne, este partidul care a dat”. Lucru adevărat, dar oare cu ce pret? Că țara s-a îndatorat foarte mult, s-a atins un prag istoric post-revoluție. Motivul este simplu, economia României nu poate susține promisiunile din pix și fără acoperire, pentru că nu sunt bani. Voi pune pe masă câteva “date”: Euro a atins un prag istoric, a crescut inflația ca niciodată și de aici automat oamenii cu rate plătesc un ROBOR foarte mare. Niciodată ROBOR-ul nu a atins acest prag. Când există instabilitate politică, economia are de suferit, de aici și prețurile mai ridicate, lucru ce se poate observa cu o simplă vizită la pompa de carburant, la magazin sau când îți arunci un ochi pe factură. Oare votanții PSD nu văd că au primit marunțiș în plus, dar cu alte trei mâini li se ia?

Oare votanții PSD nu realizează că acest partid și-a schimbat 3 guverne în decursul a doi ani de zile?

Oare cei ce susțin PSD nu își doresc oameni ce ocupă funcții publice fără condamnări penale? Are rost să le reamintesc că “lidero mahimo” are deja 3 condamnări?

SRI a făcut 130 de înștiințări în legătură cu pesta porcină. Ce a făcut guvernul României? Nimic. Oamenii și-au pierdut porcii. Vorbim de oamenii din mediul rural, 40+ ani, core-target PSD. Oare ei știu că fiul lui Dragnea a vândut 10.000 de porci cu puțin timp înainte să fie anunțată epidemia?

Oare pensionarii nu își doresc spitale? Sunt sigur că da. Dar oare văd că Ministrul Dezvoltării, întrebată fiind unde sunt spitalele promise cu mare tam-tam în campanie, a raspuns că dupa 3 ani de guvernare sunt bani de proiectare !? Oare realizează că au fost grosolan mințiți?

Stau și mă întreb oare câți dintre cei ce susțin partidul roșu au suferit din cauza abuzurilor din justiție și de ce susțin cu atâta înverșunare această idee promovată la greu de PSD? Întrebarea este retorică.

Oare cei ce susțin PSD știu că legea recursului compensatoriu a fost votată și trecută de PSD-ALDE-UDMR cu 175 de voturi pentru și 85 de voturi împotrivă (din partea altor formațiuni politice) și 20 de abțineri?

Oare ei știu că în momentul de față 13.267 de recidiviști au fost eliberați din pușcării mult mai devreme de termen, iar mulți dintre ei s-au pus pe violuri, crime și jafuri? Oare ca să înțeleagă cât de nociv este acest partid trebuie să suporte în mod diret consecințele recursului compensatoriu și să se trezească noaptea în casă cu un violator, hoț sau criminal ?

Nu ratăm nicio ocazie să ne facem de râs pe plan internațional, trecem peste gafele interminabile ale premierului Dăncilă, dar oare pesediștii realizează penibilul situației atunci când nou înființata Secție condusă de Adina Florea a înregistrat un dosar penal pe numele lui Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene? Cine este Frans, ce este această Secție și dacă are jurisdicție să facă acest lucru, sunt întrebări pe care orice simplu fan PSD ar trebui să și le pună. Ne-am mânjit din cap până în picioare de penibil.

Apropo de această nouă Secție ce anchetează procurorii și judecătorii, s-a ajuns la un nivel, care nici măcar pe vremea lui Ceaușescu nu exista. Secția este un instrument politic ce îi anchetează pe magistrații ce nu raspund politic comenzilor. Oare votantul PSD știe că sunt încălcate prevederi europene, date de niște experți din afară și că există un MCV, o comisie de la Veneția sau un GRECO?

Zilele trecute s-a întâmplat o premieră, magistrații (procurori-judecători) au ieșit în stradă să protesteze și anunță că își suspendă activitatea. Oare pesedistul își mai aduce aminte de un astfel de moment? Cu siguranță că nu, pentru că el nu a mai existat. Oare susținătorul PSD înțelege gravitatea situației și ce înseamnă aceste modificări permanente cu dedicație ale legilor justiției? Oare știe ce e un stat de drept?

Corupția cu sărăcia merg mână în mână. Suntem cea mai coruptă țară din UE, și ce să vezi, și cea mai săracă țară din UE. Conform unei statistici, PSD a fost la guvernare 70% din timpul de după revoluție. Oare cei ce susțin PSD nu vor să facă o schimbare, nu s-au săturat?

De ce oamenii care au plecat din țară să muncească în Italia, Spania, Germania, Anglia etc, sunt anti-PSD? Să nu uităm că acești oameni au reușit să întorcă rezultatul ultimelor alegeri prezidențiale împotriva acestui partid care aplicase tehnici staliniste de a sabota votul diasporei. Cei ce au plecat în afară au vazut ce înseamnă civilizație și au înțeles cât de departe suntem de ea, tocmai din cauza corupției.

Am observat un fenomen de “mit al peșterii”. Majoritatea celor ce susțin PSD nu au ieșit din țară, ei nu cunosc alta realitate și nu au văzut în viața lor o alternativă mai bună, că se poate și altfel. Și ceva îmi spune că din păcate până la sfârșitul vieții lor acest lucru nu se va schimba.

Oare ce mai trebuie să facă acest partid ca oamenii să înțeleagă cât de nociv este, oare câte meschinării și abuzuri mai trebuie să comită pentru ca oamenii să înțelegă cât de mult rău ne face și cât de departe ne aruncă în trecut? Și apropo de trecut, direcția este clar pro-rusă și anti-UE. Și nu că ar fi vorba de o doctină politică, ea nu există, vor pur și simplu să fure și să fie lăsați în pace, să nu îi deranjeze cineva din exterior. Oare votantului PSD nu i-au ajuns 50 de ani de comunism sub mama Rusie?

Cam asta se întâmplă când lași maimuța să se joace cu pistolul.

Se zice că cei ce ne conduc sunt oglinda popurului. Perfect adevărat, politicienii de azi sunt extensia noastră. Ăștia suntem noi, cât de grav o suna. Problema este și la politicieni, dar în primul rând este la noi. Este o problemă de fond. Dacă vrem să schimbăm clasa politică, indiferent de culoarea sa, trebuie să începem sa ne schimbăm pe noi, să ne auto-educăm, să ne documentăm și să analizăm mai mult lucrurile. Să dezvoltăm cultura civilizației și să nu ni se mai pară privilegii, lucruri normale din alte țări mult mai dezvoltate. Trebuie să renunțăm la această mentalitate nociva “si ceilalți au făcut la fel, și ăia au furat”, “și ăștia care or să vină, o să fie la fel” sau “domne, a furat, dar a și făcut ceva”. Sunt gândiri profund greșite, aborbări sociale defectuase. Schimbarea începe în primul și în primul rând cu noi, de la lucrurile marunte, de zi cu zi, până la cele ce au un impact social pe termen mediu și lung.

Putem evolua ca o societate unită sau vom muri încet dar sigur ca individualități.

2 Comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.