Tehnologie

aprilie 25, 2016 la 4:40 pm

Infrastructura din interiorul unui data center Google

Infrastructura din interiorul unui data center Google

Zi de zi folosim internetul și serviciile online oferite de această tehnologie, amatorii au ajuns să asemuiască Google cu accesul la internet. Se întâmplă să auzi: “nu-mi mai merge Google, nu pot să intru pe internet“.

Nu știm ce ne oferă viitorul, direcția în care se îndreaptă tehnologia internetului are o strânsă legătură și cu modul în care noile tehnologii ale internetului sunt acceptate și asimilate de către utilizatori.

Toate aceste tehnologii ne sunt puse la dispoziție de către furnizorii de servicii online prin centre de date care sunt capabile să proceseze și să distribuie la cerere cantități uriașe de informații.

Un centru de date precum Google data centre din Berkeley, Carolina de Sud este un super calculator, un ansamblu de servere interconectate, echipamente asociate, sisteme de securitate, sisteme de ventilație și răcire care funcționează la scară industrială ce pot consuma electricitate cât un mic orășel.

Google nu a ales întamplător comitatul Berkeley din Carolina de Sud, combinația dintre terenul accesibil pentru construcții, infrastructura de energie electrică și forța de muncă, au constituit un avantaj pentru amplasarea unui nou data center în această locație.

Acest proiect a fost anunțat în anul 2007 ca o investiție pe termen lung cu un buget alocat de peste 1.2 miliarde de dolari americani.

Videoclip prezentare Google Data Center

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.