Extrem Sănătate

mai 10, 2016 la 11:04 pm

Inside the Superhuman World of the Iceman, documentar despre Wim Hof

Inside the Superhuman World of the Iceman, documentar despre Wim Hof

Respirația este cel mai important proces fiziologic al omului fără de care nu putem exista.

Pentru a conștiențiza importanța respirației, încercați să vă opriți respirația pentru câteva minute, dacă reușiți.

Înainte să scriu aceste rânduri am încercat acest exercițiu, după un minut și jumătate au început să-mi zvâcnească tâmplele și m-am oprit.

O să vă întrebați … “de ce oare respirăm ?” … pentru că suntem ființe care existăm prin consumul de oxigen.

Corpul nostru funcționează precum un motor biologic, inspirăm aer care conține oxigen pentru a genera energie la nivel celular, iar prin expirație eliminăm dioxidul de carbon. Acest proces îl facem neîncetat și involuntar zi de zi, pe tot parcursul vieții noastre. Atunci când dăm atenție acestui proces fiziologic și aplicăm asupra respirației tehnici avansate corpul nostru devine mai puternic și mai rezistent.

Pe bună dreptate, sportivii sunt considerați oameni care au o stare de spirit și o sănatate de invidiat. Atunci când ne punem corpul în mișcare pentru a face exerciții fizice, începem să respirăm mai des deoarece toate celulele din corpul nostru sunt puse la treabă și au nevoie de oxigen pentru a funcționa.

În momentul în care ajungem să gâfâim și spunem că nu mai avem aer, de fapt cantitatea de oxigen de care are nevoie organismul nu mai poate fi suplinită de sistemul respirator și astfel trebuie făcută o pauză pentru reechilibrarea acestui proces.

Bineînțeles că un factor la fel de important în procesul de respirare este și calitatea aerului pe care îl inspirăm. Una este să faci exerciții în mediul urban sau la periferia unei zone industriale și alta este să faci exerciții în zone împădurite sau la munte, mai ales că în zilele noastre calitatea aerului a devenit o prioritate pentru starea de sănătate a organismului.

Wim Hof este un olandez poreclit The Iceman, o persoană simplă fără puteri paranormale, protagonistul documentarului Inside the Superhuman World of the Iceman, care prin tehnicile de respirație dezvoltate a reușit performanțe fizice remarcabile.

Indiferent de nivelul de noțiuni teoretice pe care le dețineți despre sistemul respirator, despre tehnici de respirație meditative sau yoga, este bine să cumulați în bagajul dvs. de cunoștințe și aceste noi informații despre tehnica lui Wim Hof care funcționează și care este dovedită științific.

Documentar Superhuman World of the Iceman

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.