Agrement Turism

ianuarie 4, 2017 la 5:50 pm

La mall în costum de baie, Therme București

La mall în costum de baie, Therme București

A trecut aproape un an de zile de când s-a deschis Therme București, cel mai mare complex de relaxare, wellness și distracție cu apă termală din Europa. Sunt încă mulți care nu au reușit să-i treacă pragul, pentru ei avem numai vești bune.

Am aflat de acest proiect cu vreo trei luni înainte de lansare, și bineînțeles că eram nerăbdător să vizitez această oază tropicală în mijlocul lunii ianuarie. Atât de viral a reușit să ajungă proiectul Therme încât numărul mare de vizitatori m-a făcut să mai aștept până se liniștește entuziasmul general.

Therme este împărțit în trei zone diferite, Elysium, The Palm și Galaxy. Nu mi-am propus să vizitez toate zonele din prima, probabil că nici nu aș fi reușit să mă încadrez în timp, așa că pentru prima dată am ales cea mai mare zonă, The Palm.

Am plătit la casierie 49 lei, pentru 3.5 ore în zona The Palm. La schimb, am primit o brățară cu cip numerotată tip ceas. Numărul de pe brățară te ajută să identifici unde se află vestiarul, în rest brățara este singurul lucru de care trebuie să ai grijă atâta timp cât ești la Therme.

Pentru că era luna decembrie, eram îmbrăcat pe măsură, așa am înghesuit toate hainele mele în acel mic vestiar. De când am deschis ușa vestiarului m-am întrebat, cum încap toate lucrurile mele aici !? Am rămas în șort, cu prosopul și șlapii, și am început să înghesui geaca mai lungă decât înălțimea vestiarului, sub geacă încălțămintea pusă într-o pungă, altfel îmi murdăream geaca, iar peste am îndesat rucsacul strivind cu ușa totul pentru a putea închide.

Mi-am prins brățara de încheietura mâinii și-am luat viteză către pădurea tropicală plină de palmieri și decor exotic. Nu știam în ce direcție să apuc, prea multe atracții încântătoare, parcă eram la mall în costum de baie, totul din sticlă și profile de oțel, palmieri, flori, șezloage, bazine, jacuzzi, jocuri de lumini în apă, și multe altele.

Vedere panoramică din interior “The Palm”

Vedere panoramică din interior "The Palm"

Căutam un loc de șezlong, sau un scaun ceva să-mi arunc prosopul, toate erau ocupate, cu toate că Palm-ul nu părea așa plin. Oricum n-am venit să stau tolănit, deabia așteptam să intru în apa caldă de 33 °C. Orice zonă de acces în apă este prevăzută cu tot telul de cuiere, agățători și rafturi pentru lucruri personale, am văzut chiar și un uscător de prosoape, aerul cald flutura prosoapele de undeva din partea de jos suportului.

Piscina principală din interior este scăldadă de o baie de lumini multicolore, unde ai acces la jacuzzi cu hidromasaj, șezlonguri în apă și un pull bar. Mai departe, ieși afară printr-o ușă rotativă către piscina exterioară, direct în aer liber, apă caldă aburind în aerul rece, jacuzzi, șezlonguri în apă cu hidromasaj și pull bar.

Piscină exterioară și pe timpul iernii

Tot în piscina exterioară se găsește o zonă în formă de 8 care poartă numele de Crazy River, jeturi puternice de apă bat într-un sens, intri printr-o parte ghidat de curentul apei, faci un tur complet și revi de unde ai plecat. În această buclă sunt amplasate câteva dușuri cu apă caldă sub presiune care pornesc automat la un anumit interval de timp. Dacă este prea frig afară, după ce te-ai udat pe cap nu vei rezista prea mult să stai fără să nu intri înăuntru să te ștergi.

Tot la exterior, au amenajat camere de gazare pentru fumători. Găsisem un loc la marginea piscinei exterioare să ma relaxez în voie. De pe o ușă rotativă apăreau oameni în costum de baie, protejați doar de un prosop sau halat, întrau într-un spațiu vitrat încălzit unde-și puteau savura țigara liniștiți.

Am stat numai în apă, mai rău ca o vidră, chiar dacă temperatura din interior este ridicată te poate lua cu frisoane când ieși din apă, acea senzație când ieși din apă la mare vara, bate vântul și este înorat. Un costum de baie care să se usuce rapid și un halat salvează situația.

Bazine cu aromaterapie

Lateral de piscina principală printre palmieri se regăsesc trei bazine cu aromaterapie, fiecare în parte cu un amestec diferit de minerale și oligoelemente. Primele două bazine, cel cu litiu și cel cu calciu și magneziu, mi-au dat o senzație plăcută de apă moale și relaxantă, pe când în bazinul cu sare am simțit imediat o ușoară usturime în zone cu pielea sensibilă până m-am acomodat.

Dacă nu erai într-unul dintre bazinele amenajate cu siguranță te plimbai ca-n junglă printre palmieri. Așa am dat de o construcție ce semăna cu un foișor dar din sticlă mată cu ornamente florale, era o saună, sau baie turcească (hammam). De la intrare te luau în brațe aburi fierbinți care parcă te ardeau pe nări până să te obișnuiești. Oamenii stăteau în cerc așezați pe niște lespezi din granit sau marmură, iar prin spate trecea o conductă cu câte un buton în dreptul fiecăruia ce declanșa la nevoie un jet de apă rece. Nu am aflat care era scopul exact al acelei instalații, igienizarea poliței de șezut sau de răcire când te-ai încins prea tare de la aburi, oricum ambele variante sunt plauzibile.

Alături de saună, un rând de paturi cu hidromasaj sunt o altă motalitate de a te relaxa, o ședință de 10 minute te costă 10 lei. Trec pe aici data viitoare.

Restaurant cu bar unde poți să mănânci și să bei

În toată jungla asta artificială din care nu-ți mai vine să pleci, am găsit și un restaurant, nu-mi era foame, eram sătul de euforia locului, dar sete … da, câteva beri Holsten la draft nefiltrate (8 lei) au picat la fix.

Când am ajuns la bar sa-mi iau ceva de băut am înțeles de ce la intrare mi s-a spus să am grijă de brățară, dacă o pierd trebuie să plătesc 200 lei. Coincidență sau nu, tot atât era și creditul maxim permis de cheltuială, dădeam cu brățara printr-un cititor și-mi scădea consumația de la bar pe care o plăteam numerar sau cu cardul la plecare când predam brățara.

Vizitează Elysium și Galaxy la Therme București.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.