Tehnologie

august 20, 2016 la 12:31 pm

LightShot, cel mai rapid mod de a personaliza capturile de ecran

LightShot, cel mai rapid mod de a personaliza capturile de ecran

Pe tastatura PC-ului se găsește un buton mai puțin cunoscut, cu denumirea de Print Screen (Prt Scr, Print Scrn, Prt Scn, Prt Sc, Prnt Scrn) care este folosit pentru a genera imagini de ecran (screenshot).

Imaginea memorată în clipboard poate fi lipită în orice document sau program permite această operație. Print Screen poate capta imaginea întregului ecran sau doar a unei ferestre active dacă se utilizează combinația de taste Alt + Print Screen.

Tasta Print Screen a devenit des utilizată, însă are funcționalități limitate. Astfel, au apărut aplicații care să extindă gama de opțiuni pentru această tastă. Una dintre aceste aplicații este LightShot, care permite personalizarea capturilor de ecran în cel mai rapid mod.

Aplicația LightShot este gratuită și poate fi descărcată de aici pentru utilizatorii de Windows și din Mac App Store pentru utilizatorii de Mac.

Prin apăsarea butonului Print Screen, LightShot preia automat funcția de captare și permite selectarea oricărei zone a ecranului cu doar două click-uri.

Exemplu captură ecran LightShot

Exemplu captură ecran LightShot

Aplicația este extrem de simplă și intuitivă, sporind productivitatea prin ușurința și rapiditatea cu care se pot mânui instrumentele de lucru puse la dispoziție.

Zona selectată pentru captură poate fi redimensionată pentru un screenshot cât mai precis.

Cele două riboane cu instrumente care apar imediat după zona selectată au utilizări diferite. Un ribon este completat cu instrumente pentru a ilustra însemnări grafice și textuale, iar celălalt ribon este completat cu instrumente pentru share în social media și salvare.

Cel mai util instrument mi s-a părut butonul de share via internet, zona de ecran selectată este salvată automat pe serverul prntscr.com generând un link scurt al imaginii pentru share.

Un comentariu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.