Sănătate

august 17, 2017 la 2:39 pm

Mănâncă două banane pe zi în mod constant pentru o viață sănătoasă

Mănâncă două banane pe zi în mod constant pentru o viață sănătoasă

Bananele sunt considerate ca fiind un aliment complet însă deseori le subapreciem. Totuși, acest fruct exotic are potențial de a fi următoarea revoluție în alimentație datorită numărului mare de nutrienți necesari organismului.

Acest miracol al naturii cu coaja galben-aurie este bogat în zaharuri naturale. Fructoza și zaharoza, alături de o varietate de nutrienți, vitamine, minerale și fibre vegetale fac din banană un aliment indispensabil sportivilor.

Consumul regulat de banane poate oferi organismului beneficii uimitoare. Bananele au ajuns să fie cele mai consumate fructe din USA, chiar mai mult decât portocalele și merele împreună.

La început, banana apare de culoare verde și fără pete. Cu cât banana se coace mai tare se îngălbenește. Pete maro încep să apară pe coaja galbenă ajungând în final să acopere tot fructul.

Nutriționiștii au constatat că atunci când bananele sunt mai coapte și au mai multe pete maro sunt mai sănătoase. Acestea conțin o cantitate mai mare de TNF (Tumor Necrosis Factor) , substanță care luptă împotriva celulelor cu dezvoltare anormală. Practic, bananele sunt capabile să lupte împotriva bolilor celulare.

Bananele cu pete maro au un conținut ridicat de TNF

Bananele cu pete maro au un conținut ridicat de TNF

TNF susține comunicarea dintre sistemul imunitar și întregul corp, de asemenea ajută la mișcarea celulelor. Fenomen vizibil la microscop.

Cercetătorii au demonstrat că bananele cu cantitate mare de TNF pot bloca dezvoltarea celulelor bolnave și vindecarea acestora. În plus, bananele sunt bogate în antioxidanți întărind sistemul imunitar și mărind numărul celulelor sangvine.

De acum înainte, de fiecare dată când găsiți banane cu pete maro nu ar trebui să le evitați. Acestea aduc beneficii însemnate pentru sănătate oferind multă energie.

1-2 banane înainte de activități sportive iți vor oferi energie pentru o oră. Suplimentar, acestea sunt bogate în vitamine, minerale alături de potasiu care previne crampele musculare în condiții excesive de efort.

Datorită antioxidanților și potasiului, bananele protejează inima reducând presiunea arterială. Doar o singură banană va oferi rezultate imediate în acest caz. O inimă sănătoasă, mai mult potasiu și mai puțină sare.

Ulcerațiile stomacale pot fi tratate consumând banane în mod regulat. Structura moale a fructului nu cauzează dureri, fiind ușor de ingerat oferind stomacului protecție ca un pansament. Datorită conținutului de fibre, consumul a câteva banane va rezolva problema constipației.

Bananele au potențial extraordinar de reglare a temperaturii corporale fiind folositoare în cazul febrelor gripale. De asemenea, în zilele caniculare de vară, consumul de banane oferă nutrienți necesari reducând dezhidratarea excesivă.

Bananele stimulează secreția de serotonină

Bananele conțin un ingredient unic, aminoacidul triptofan care imediat ce intră în corp este transformat în serotonină, un transmițător neuronal de la nivelul creierului. Acesta la rândul său elimină depresia și stresul, oferind individului relaxare și o stare de spirit mai bună.

1 kg de pulpă de porc costă 20-25 lei. Te vei bucura de gustul de carne, multe proteine dar fără vitamine și minerale. Sare în exces și multe toxine de origine animală. Carnea fiind un aliment care se digeră greu, în aparatul digestiv se va acumula o cantitate mare de sânge. De aceea după o masă copioasă căutăm un loc relaxant să ne întindem, specific animalelor de pradă după ce au ospătat o căprioară.

1 kg de banane costă 5 lei, vreo 4-5 banane pe kg. Un fruct ușor digerabil ce poate fi consumat rapid în orice perioadă a zilei, oferind proteine în cantități mai mici dar de calitate, vitamine, minerale, antioxidanți și fibre. De la 2 banane nu ți se va face niciodată somn, vei fi plin de energie și cu chef de viață.

Un comentariu

  1. Pingback: Seleniu și silica, minerale esențiale vieții utilizate și în industria tehnologică - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.