Tehnologie

februarie 17, 2018 la 11:57 pm

Microsoft HoloLens aduce hologramele în lumea ta reală

Microsoft HoloLens aduce hologramele în lumea ta reală

Vă mai aduceti aminte de ochelarii Google Glass care au făcut rumoare printre entuziaști consumatorilor de gadget-uri ?

Google Glass nu a dispărut, a rămas un produs dedicat sectorului de afaceri. Prima versiune prototip scoasă la vânzare în anul 2013 avea un pret de 1500 dolari.

De atunci și până acum, tehnologii similare precum VR (virtual reality) au reușit să devină mai populare datorită noilor generații de smartphone și gadget-uri conexe accesibile financiar.

Îți poți lua ochelari VR cu doar câteva sute de lei. Nu sunt produse tehnologice de top, dar totuși, te poți bucura de realitatea virtuală cu o pereche de ochelari și un smartphone.

Dacă Google Glass a fost prima tentativă futuristă a ochelarilor holografici, atunci Microsoft HoloLens sunt primii ochelari inteligenți care oferă realitate virtuală și proiecție holografică în același timp.

Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens aduce hologramele în lumea ta reală.

Utilizând lentile transparente, sunet spațial (stereo 3D) și percepție a mediului înconjurător, hologramele afișate arată și se aud ca și când ar face parte din lumea reală.

Este un amestec între două realități, una naturală și una digitală. Cercetătorii de la Microsoft au denumit această tehnologie Windows Mixt Reality, ce rulează sub platforma sistemului de operare Windows 10. Astfel, HoloLens se poate conecta la orice echipament cu sistem de operare Windows 10, chiar și la consola de jocuri Xbox și Kinect.

Cu Microsoft HoloLens hologramele sunt vizualizate printr-un cadru holografic în centrul câmpului de vizualizare. Acest lucru permite o vedere periferică astfel încât să te poți mișca liber, interacționând ușor cu mediul înconjurător.

Tehnologia Mixt Reality îți permite să interacționezi cu un bogat conținut digital alături de obiectele reale din jurul tău. Hologramele pot fi fixate într-o locație fizică și accesate la nevoie, sau te pot urma în câmpul vizual atunci când ești în mișcare.

Microsoft HoloLens este primul calculator îndependent ce permite proiecții holografice 3D în lumea reală.

Microsoft HoloLens este o unitate de calcul cu afișaj ce se montează pe cap. Pentru a purta dispozitivul, utilizatorul potrivește ochelarii pe cap cu un inel de fixare reglabil.

Prima versiune HoloLens a fost lansată în 2016, către dezvoltatorii din USA și Canada, la un preț de 3.000 dolari. O versiune comercială cu pre-comandă a fost lansată în 2017 la prețul de 5.000 dolari.

Nu punem în discuție prețul acestui dispozitiv, ci rapiditatea cu care această tehnologie devine populară astfel încât să fie accesibilă financiar la fel cum au ajuns telefoanele mobile sau tabletele.

Prezentare video Microsoft HoloLens

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.