Modă Tehnologie

octombrie 2, 2016 la 1:31 pm

Nike HyperAdapt 1.0 cu șiret mecanic apar în USA din 28 noiembrie 2016

Nike HyperAdapt 1.0 cu șiret mecanic apar în USA din 28 noiembrie 2016

Vă mai aduceți aminte de încălțămintea sport pe care o purta Marty McFly în filmul Back to the Future lansat în 1985? O pereche de ghete Nike care strângea șireturile automat ce le puneai în picioare. Cam așa arătau, vezi imaginea de mai jos.

Nike HyperAdapt 1.0

De când a apărut filmul și până acum au trecut 31 de ani. Nike parcă a prezis viitorul, s-a întors în timp și a preluat o idee ce le aparține pentru a o transforma în realitate.

Pe 28 noiembrie 2016, Nike va lansa în SUA prima pereche de încălțăminte sportivă cu mecanism electric de fixare a șireturilor. Este vorba despre Nike HyperAdapt 1.0 sau Nike E.A.R.L. (Electric Adaptive Reactive Lacing).

Nike nu a oferit informații despre prețul de lansare pentru Nike HyperAdapt 1.0, cu siguranță ca o să fie un preț pe măsura tehnologiei. Înteresant de văzut când ajung și la noi și cu ce preț.

Nike HyperAdapt 1.0

Nike HyperAdapt 1.0 este prima pereche de încălțăminte care înclude tehnologii din domeniul digital, electric și mecanic.

Dacă am face o retrospectivă a adidașilor Nike lansați în ultimii 3 ani, vom observa o tendintă a design-ului atât de futurist încât ai putea spune că sunt realizați pentru o deplasare în spașiul cosmic.

Acum, acest sistem inovator Nike E.A.R.L. vine să confirme direcția în care se îndreaptă industria echipamentelor sportive pentru atleți.

Nike HyperAdapt 1.0 este alcătuit dintr-un mecanism electric de ajustare automată a șireturilor. Din momentul în care ai încălțat adidasul, călcâiul va atinge un senzor ce va activa automat sistemul de strângere al șireturilor. Pe partea exterioară a fiecărui adidas sunt prezente două butoane cu senzor ce permit ajustarea manuală a șireturilor.

Nike HyperAdapt 1.0 MT2

Nike HyperAdapt 1.0 luminează în diferite culori din două motive. Pentru că este cool, orice este digital trebuie să aibă lumini cu LED-uri, și pentru a indica activitatea mecanismului, durata de viață a bateriei sau atunci când bateria este reîncărcată.

Adidașii Nike HyperAdapt 1.0 sunt prevăzuți cu un încărcător wireless, două capace magnetice se atașează pe talpa fiecărui adidas pentru reîncărcare timp de 3 ore.

Acumulatorul are o autonomie de până la două săptămâni, când bateria este plină adidași luminează albastru, când lumina devine gălbenă au mai rămas câteva zile, iar când lumina devine roșie adidași trebuiesc puși la încărcat.

Pentru atleții de performanță sistemul automat de reglare a șireturilor are un potențial uriaș. Elimină distragerea atenției, stresul și uzura mentală, ajustare automată a șiretului fără ca șireturile să se desfacă, astfel sportivul se poate concentra pe tot traseul competițional.

Videoclip prezentare Nike HyperAdapt 1.0

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.