Tehnologie

mai 27, 2019 la 11:44 am

Ninite – descarcă și instalează automat aplicațiile tale preferate

Ninite - descarcă și instalează automat aplicațiile tale preferate

Ți-ai reinstalat Windows-ul sau ți-ai cumpărat un nou calculator personal iar sistemul de operare actual nu include preinstalat și programele cu care erai obișnuit!

Acum trebuie să instalezi din nou programele pe care le foloseai pentru a naviga pe internet, citii e-mail, mesagerie, player pentru muzică, player pentru filme, antivirus, suita de programe office, s.a.m.d.

Pentru asta trebuie să cauți fiecare kit de program pe internet, să-l descarci și să-l instalezi. Durează ceva, mai ales atunci când ți se întâmplă să nu-ți mai aduci aminte de una dintre aplicațiile pe care le foloseai.

Site-ul Ninite.com ne oferă posibilitatea să alegem dintr-o listă programele dorite pentru instalare. O listă destul de mare din care avem de ales, unde putem găsi în mare parte aplicații gratuite pentru tot felul de activități digitale. De la browserele web, mesagerie, chat, multimedia, manipulare documente office, playere multimedia, editare audio și video, utilitare specifice, securitate, instrumente de dezvoltare pentru programatori, etc.

Ninite descarcă și instalează automat

Nu mai trebuie să faci nimic altceva decât să salvezi local executabilul ninite.exe și să-l pornești. Automat v-a descărca și instala aplicațiile selectate.

Se întâmplă ca atunci când aplicațiile se descarcă să mai pice internetul și să reiei totul de la început, însă Ninite știe să continue de acolo de unde a rămas.

Aceeași procedură se poate aplica și pentru actualizarea de aplicații. Dacă deja ați instalat un set de programe, și după o perioadă de timp doriți să verificați dacă toate aplicațiile sunt actualizate la zi, nu trebuie decât să reporniți executabilul ninite.exe. Programul va verifica și instala automat ultimile versiuni ale programelor deja instalate.

Dacă plănuiești să reinstalezi sistemul de operare și ai deja kit-ul salvat în calculator, nu trebuie decât să transferi kit-ul pe noul Windows și să pornești instalarea automată.

Versiunea Ninite Pro permite gestionarea online din interfața unui browser web a tuturor aplicațiilor instalate pe mai multe calculatoare. Această variantă contra-cost este recomandată în special pentru administratorii rețelelor de calculatoare ce doresc un control centralizat al tuturor aplicațiilor din sistemul informatic.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.