Tehnologie

iulie 20, 2017 la 2:21 pm

Noua consolă Xbox One X propulsată de arhitectura APU Scorpio Engine

Noua consolă Xbox One X

Dacă aveți nevoie de mai multă convingere că AMD are o energie total nouă, amintiți-vă că au arhitecturi de procesare APU personalizate în interiorul consolelor Xbox One, Xbox One S, PS4 chiar și PS4 Pro.

Ah … am uitat să menționez, viitoarea consolă Microsoft Xbox One X va fi echipată cu o arhitectură hardware mult îmbunătățită oferind perfermante cu până la 40% mai mult față de versiunile precedente.

Xbox One X se va comercializa începând cu toamna acestui an. Mai exact, oficialii au anunțat că din 7 noiembrie 2017 Xbox One X va fi disponibil în magazinele de profil.

Această dată nu a fost aleasă la întâmplare. În pragul sărbătorilor de iarnă consola Xbox One X ar putea să devină unul din produsele cele mai dorite de entuziaștii jocurilor digitale.

Compania a dezvăluit că prețul de achiziție pentru această consolă va fi relativ accesibil. Undeva între 2.000 – 2.200 lei, având în vedere performanțele hardware de ultimă generație.

AMD APU Scorpio Engine

AMD APU Scorpio Engine

Pentru cei care așteaptă de mult un upgrade pentru o nouă consolă, așteptarea pare să fi luat sfârșit. Nu în totalitate, deoarece mai aveți de așteptat câteva luni.

Magazinul online altex.ro a listat deja consola Xbox One X către comercializare cu posibilitatea de precomandă.

Dacă nu ești sigur că Xbox One X este consola pe care ai așteptat-o, iată pe scurt specificațiile tehnice care te-ar putea răzgândi :

  • procesor cu 8 nuclee de 2.3 GHz
  • GPU cu 40 de unitați de procesare la 1172 MHz
  • 12 GB RAM GDDR5 cu lățime de bandă de 326 GB/s
  • memorie flash 8 GB
  • hard disk de 1 TB pentru stocare internă
  • unitate optică UHD Blu-ray player
  • redare video 4K și suport pentru HDR 10
  • audio DTS 5.1, Dolby Digital 5.1 and Atmos
  • Wi-Fi, Wi-Fi Direct, IR blaster
  • 2x HDMI, 3x USB 3.0, S/PDIF, placă de rețea

Chiar dacă performanțele au crescut cu 40% , Xbox One X este unda dintre cele mai mici console realizate până acum.

Cu o arhitectură avansată, oferind putere de calcul de 6 TFLOPS și lățime de bandă a memoriei de 326 GB/s , Scorpio Engine devine cel mai puternic procesor din lume montat pe o consolă de jocuri.

Tot ceea ce înseamnă putere prin tensiune electrică se transformă în zgomot și căldură. De aceea, inginerii au conceput un sistem avansat de racire centrifugal cu lichid pentru a menține o temperatură cât mai joasă a unității de calcul.

Probabil cea mai dorită caracteristică, suportul nativ pentru rezoluția 4K (4096 × 2160 px). Transformă experiența vizuală într-o nouă realitate digitală.

Video trailer Microsoft Xbox One X 4K

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.