Civism

februarie 8, 2016 la 11:15 pm

Noul mall Pipera Plaza a reușit să atragă o clientelă de oi bipede

Mall Pipera Plaza

Nu am mai reușit să țin pasul cu viteza cu care se inaugurează mall-urile în București. Sunt foarte încântat, schimbă fața orașului, oferă locuri de muncă și dispar acele zone de mahala pe care le găsești în orice cartier ascunse după câteva blocuri mai înalte la șosea ca să nu se vadă sărăcia.

În zona de nord, prin septembrie 2015 a fost inaugurat mall-ul Pipera Plaza. Nu cine știe ce, modest, mă așteptam la ceva mai mare pentru oamenii realizați material care populează zona.

Magazinul JYSK din Pipera Plaza

Nu aș fi aflat de acest mall dacă nu aș fi fost “obligat” de catre mama să caut pe internet unde se afla magazinul JYSK în Pipera. Reduceri, reduceri !!!

Nu mai trecusem de mult prin zonă, cu luni în urmă pe acel loc erau niște hale de depozitare. Interesantă schimbarea la primul contact vizual. Magazine care păreau a fi brand-uri în materie, însă și pentru mine erau o noutate.

Parcarea curată, dezăpezită, locuri de parcare marcate, spații verzi cu gazon de un verde aprins, îți dădea senzația aceea de miros de nou. Caut loc de parcare în direcția dorită: “Fiule, JYSK este mai în față. Da mama!”

În fața zonei de parcaj era o fâșie de spațiu verde, după acea zonă era trotuar urmată de vitrine și ușile magazinelor. Ploua mărunt și des de-ți venea să ajungi cât mai repede la magazin. Dau să ies din mașină și datorită coloanei de mașini parcate în stânga și dreapta nu îmi puteam da seama pe unde anume trebuie să fie accesul pietonal spre magazine.

Vad persoane bine îmbrăcate care treceau dinspre și înspre mașinile lor peste acel spațiu verde. Am avut un sentiment de revoltă, cum ? ăștia nu au făcut acces pietonal către magazine sau sunt atât de fițoși încât s-au gândit că este mai bine ca în mall-ul din Pipera să treci spre magazine pe un covor natural !?!

Galerie imagini spațiu verde distrus

Pai bine mai oameni buni, spațiul acela verde nu a fost pus acolo pentru a fi călcat de voi că vă este lene să mergeți până în capătul parcării să accesați ușile magazinelor civilizat ca la oraș. Eu aș fi pus grenade sub acea iarbă, aș fi dat vina pe teroristi că sunt la modă în ultima vreme.

Datorită ploii abundente nici măcar nu era confortabil să calci spațiul verde, înainte să fac pozele de mai sus am apăsat cu piciorul solul. Era foarte moale, îmbibat de apă și alunecos.

Cred că am prins logica acestor bipede. Dacă la sat se amenajează trotuar pietonal, il calci, mergi pe el. Dacă la oraș se amenajează spațiu verde să-ți dea senzația că ești în armonie cu natura, calci și spațiul verde, ca la sat pe imaș.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.