Natură

aprilie 11, 2019 la 11:59 am

Nu mai cumpărați imprimante cu jet de cerneală, mai bine imprimante laser

Nu mai cumpărați imprimante cu jet de cerneală, mai bine imprimante laser

Ești sătul de cât de înceată este imprimanta ta? Nu ai impresia că în permanență imprimanta rămâne fără cartuș de cerneală ? Fă-ți o favoare și înlocuiește imprimanta inkjet cu o imprimantă laser.

Vei crede că imprimantele laser sunt făcute pentru activități profesionale în birourile firmelor, nicidecum pentru uz personal. Să știi că s-ar putea să te înșeli teribil. Imprimantele laser au început să prindă teren și pentru utilizatorii casnici.

Iată câteva motive întemeiate pentru care s-ar putea să reconsideri totul despre imprimantele laser.

Toner-ul ține mai mult decât un cartuș de cerneală

În timp ce imprimantele inkjet folosesc cerneală pentru imprimare, cele laser folosesc toner ce este altcătuit dintr-un amestec de pudră făcută în mare parte din material plastic ce se topește atunci când este încălzit în cuptorul imprimantei și aplicat pe hârtie. De aceea hârtia care iese din imprimanta laser este ușor încălzită.

Cartușele de cerneală pentru imprimantele inkjet nu durează prea mult și au și termen de expirare. Cerneala se poate usca în interiorul cartușului sau își pierde din proprietăți. Pe de altă parte, tonerele pot fi păstrate și ani de zile. De aceea imprimantele laser sunt o opțiune grozavă pentru cei care nu printează des.

Cu un plin de toner se poate printa destul de mult în comparație cu un cartuș de cerneală. Dacă un cartuș de cerneală poate printa cam 300 de pagini, cu un toner se pot printa câteva mii de pagini. Este o diferență destul de mare, nu-i așa ?

Imprimantele laser sunt mai ieftine ca mod de utilizare

Mulți oameni cred că imprimantele laser sunt foarte scumpe, dar de fapt sunt la egalitate cu majoritatea imprimantelor inkjet.

De exemplu, îți poți cumpăra o imprimantă laser de calitate sub 100 € (la cursul Leului) și o poți avea mulți ani. Sunt imprimante și mai scumpe, sub 200 € (la cursul Leului), care oferă funcționalități multiple cum ar fi: scanare, copiere, conectare wireless, etc.

În plus, cartușele toner au o valoare mai bună pentru costul per pagină printată.

De exemplu, un set complet de cartușe cerneală pentru o imprimantă HP costă cam 45 € (la cursul Leului) și te va ține vreo 200 de pagini – 0.23 € cost per pagină (la cursul Leului).

Tot de la HP, un cartuș toner costă mai mult, 55 € (la cursul Leului), dar va printa 2500 de pagini ceea ce înseamnă un cost per pagină de 0.2 € (la cursul Leului). O diferență de cost impresionantă.

Imprimanta cu cerneală este color iar cea laser este mono-crom (alb-negru), se justifică achiziționarea unei imprimante color inkjet !?

Plătești mai mult pentru un cartuș toner dar vei cumpăra unul mai rar decât dacă ai avea o imprimantă cu cerneală. Pe termen lung vei putea economisi mai mulți bani.

Imprimantele laser printează mult mai repede

S-ar putea ca viteza să nu fie un criteriu determinant pentru o imprimantă dar în situațiile urgente vei dori ca imprimanta să printeze mai repede documentele dorite. Aici imprimantele laser strălucesc.

O imprimantă inkjet poate printa cam 8-10 pagini pe minut, una laser poate printa 20-30 pagini pe minut. Încadrându-ne în bugetul de mai sus pentru achiziția unei imprimante aflăm că o imprimană laser poate printa de 4 ori mai repede decât una cu cerneală.

Sunt puține motive pentru a deține o imprimantă inkjet

Pentru unii achiziționarea unei imprimante inkjet este nejustificată, asta doar în cazul în care ai nevoie de o imprimare color.

Cea mai neplăcută situație cu o imprimantă inkjet este atunci când printezi rar, ai nevoie urgent să printezi ceva iar cerneala s-a uscat pe capul de printare al imprimantei.

Atunci când printezi ocazional documente color sau imagini foto, este indicat să apelezi la un centru specializat de printare. Vei plati mai mult per pagină însă costul va fi neglijabil iar calitatea printului superioară.

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.