Conștiință Ecologie

ianuarie 28, 2018 la 11:33 pm

Oamenii de știință au confirmat, suntem cu toții interconectați. Iată cum.

Oamenii de știință au confirmat, suntem cu toții interconectați.

Un lucru care unește fiecare cale spirituală pe care omenirea a urmărit-o vreodată este ideea că totul este conectat. Această idee este atât de puternică, încât este esențială pentru foarte multe dintre sistemele de credință existente.

Oamenii de știință au confirmat, suntem cu toții interconectați. Efectiv suntem o flacără continuă a evoluției noastre interioare.

Conform datelor științifice, 98% din toți atomi ce alcătuiesc organismul nostru sunt înlocuiți cu alții în decursul unui an. La fel cum nici o celulă din corpul nostru nu mai este aceeași. Ceea ce rămâne mai departe este doar informația materialului genetic.

S-a calculat că în fiecare zi adăugăm corpului nostru mai mult de un kilogram de material solid ca alimentație, doi-trei litri de apă, și aproape un kilogram de aer prin respirație.

Ceea ce înseamnă de fapt că 7% din ce ai fost tu ieri, nu mai există azi. Și ceea ce ești acum, mâine, cei 7% vor dispărea.

Ce s-ar putea să nu știi, că există posibilitatea să nu fi conștient despre ce ar reprezina cei 7% din corp, dar practic, s-ar putea să fie masa brațului tău.

Deci, în fiecare zi, părți ale corpului dispar și sunt înlocuite de altele noi. Asta înseamnă că, în cursul a două săptămâni se schimbă întreaga masă corporală a unui om.

Azi nu mai ești cel de acum două săptămâni

Azi nu mai ești cel de acum două săptămâni

Crezi că ești tu, dar de fapt, de acum două săptămâni, nu mai ești tu.

Cu siguranță, de la un an la altu, cel care erai atunci nu mai ești acum. Suntem în permanență într-o continuă stare de schimbare a stării noastre interioare.

Pământul nostru, are suprafața mângâiată de coloane de aer cu o viteză medie de 150km/h și pe care le numim vânturi.

Aerul pe care îl respirăm acum, este aerul care a fost acum patru zile pe partea cealaltă a planetei.

Practic, înseamnă că lucrurile pe care le expirăm acum, patru sau cinci zile de acum, ar putea deveni o floare în Germania sau Sudan.

Asta nu este doar o teorie, este exact ceea ce se întâmplă. O parte din noi astăzi au fost probabil niște plante cu câteva zile în urmă. O parte din noi, mâine vor fi niște plante.

Atât la nivel local, cât și în jurul nostru în următoarele câteva minute și în următoarele câteva zile, literalmente, peste tot pe planetă totul va fi altceva.

Iată cât de mult suntem interconectați cu planeta noastră. Iată cât de mult în permanență devenim planeta noastră și noțiunea de separare față de planetă, ne duce la ideea că ar trebui să protejăm natura mai mult pentru ca umanitatea să-și poată urma prioritățile evolutive.

Un comentariu

  1. Pingback: Află cu ce te ajută 15 minute de alergat zilnic - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.