Gastronomie

mai 26, 2016 la 10:58 pm

Old Mout Cider, băutură răcoritoare ușor alcoolizată cu arome exotice

Old Mout Cider, băutură răcoritoare ușor alcoolizată cu arome exotice

Ca un răsfăț existențial, căutam prin rafturile supermarket-ului ceva nou de băut, parcă s-a potrivit vorba “ce cauți aia găsești“.

Mi-a sărit în ochi o sticlă maronie pe a cărei etichetă scria Old Mout Cider cu trei arome diferite, Kiwi & Lime, Passionfruit & Apple și Summer Berries. Am luat câte o sticlă din fiecare aromă și m-am îndreptate în viteză către casa de marcat.

Cu câteva zile în urmă consumasem câteva pahare de cidru cu gheață și mi-a rămas gustul în minte. O băutură nouă în meniul personal, dar foarte interesantă care merită toată atenția.

Cidrul este o băutură ușor alcoolizată (2-8%), realizată din fermentația merelor, perelor și gutuilor la care se pot adăuga diferite arome.

Gustul acestei băuturi este unic, nu poți să-l compari exact cu o anumită băutură, nici măcar nu-ți poți da seama dacă este o băutură alcoolică sau nu, decât dacă te uiți cu atenție pe etichetă. Old Mout Cider are o concentrație de 4% alcool.

Mirosul băuturii aduce a limonadă, se vede în pahar că este ușor acidulată, nu ca berea, mai degrabă ca șampania, iar gustul mă duce spre socată, ușor dulceag, dar mult mai rafinat și parfumat.

Cidrul este o băutură extrem de răcoritoare, cu câteva cuburi de gheață și arome potrivite te vei simți ca pe o plajă exotică.

Galerie foto Old Mout Cider

Din cele trei sortimente oferite de Old Mout Cider nu am putut să declar preferată o aromă, doar că nu am cumpărat mai multe sticle. Prețul mi se pare cam mare, 6.5 lei pentru o sticlă de 500 ml, și asta la raft în supermarket. Probabil că acest preț va scade în momentul în care consumul pentru acest tip de băutură va crește.

Old Mout Cider cu aromă de kiwi și lime, de culoarea berii blonde are o aromă de băutură răcoritoare și proaspătă asemenea unei limonade.

Old Mout Cider cu aromă de passionfruit și apple, de culoarea berii blonde, are o aromă de măr roșu acrișor.

Old Mout Cider cu aromă de summer berries, de culoarea vinului roze, are o aromă de fructe de pădure.

Un comentariu

  1. Pingback: Suc natural 100% din mere de Itești fără adaos de apă, zahăr sau conservanți - Blogoteca.eu

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.