Sport

iunie 5, 2016 la 10:46 pm

Pe 10 iunie începe turneul final EURO 2016, primul meci: Franța – România

Pe 10 iunie începe turneul final EURO 2016, primul meci: Franța - România

Pe 10 iunie 2016 începe a 15-a ediție a turneului final de fotbal UEFA EURO 2016.

Pentru prima dată, competiția EURO 2016 care se desfășoară o dată la 4 ani va cuprinte 24 de echipe naționale, câte 6 grupe a câte 4 echipe, față de 16 echipe ca până acum.

Franța va fi țara gazdă a competiției pentru a 3-a oară de la organizarea acestui turneu în 1960.

Echipele naționale participante la acest campionat european sunt: Franța, România, Albania, Elveția, Anglia, Rusia, Țara Galilor, Slovacia, Germania, Ucraina, Polonia, Irlanda de Nord, Spania, Cehia, Turcia, Croația, Belgia, Italia, Rep. Irlanda, Suedia, Portugalia, Islanda, Austria și Ungaria.

În imaginea de mai jos sunt ilustrate grupele competiționale.

Iubitorii fotbalului și a competițiilor sportive în general vor fi conectați la acest turneu pe o perioadă de 30 de zile până pe data de 10 iulie când se va desfășura finala.

Primul meci al turneului se va disputa între selecționata Franței și a României, vom avea un motiv de bucurie în plus de a urmări această competiție. Cel puțin așa sper, pentru că nu am observat nici un fel de optimism în rândul conaționalilor.

De fiecare dată când deschideam subiectul pe tema turneului de fotbal, criticile la adresa echipei naționale a României veneau din toate părțile.

– Băi, ați văzut, jucăm cu Franța în primul meci al turneului EURO 2016.

 – Să vezi ce bătaie ne luăm, nu știu de ce ne-am mai prezentat, ce echipă slabă avem, păi cu cine să jucăm, cu ăla care, sau cu ăla care .. ?

Probabil nu avem un lot de jucători strălucit, aici nu sunt ei de vină, au fost selecționați ca cei mai buni jucători care să ne reprezinte la un turneu de fotbal și trebuie să gândim pozitiv.

Nu am mai fost prezenți cu echipa națională la vreun turneu final de 8 ani de zile, vreau să văd că au ieșit românii pe stradă și nu de foame ci de bucurie pentru un rezultat bun. Românii au nevoie de așa ceva, este un bun prilej de a ne simții uniți, că prea suntem dezbinați de toate relele.

Chiar dacă vor fi puțini români în tribune la meciurile reprezentative, noi cei de-acasă trebuie să-i sprijinim, să trăim fiecare moment, fiecare clipă a meciului cu speranța unui rezultat bun. Până la urmă, este un turneu final unde toate echipele calificate pleacă cu șanse egale, de ce să nu ne jucăm si noi cartea până la capăt.

Selecționerul Anghel Iordănescu a anunțat numele celor 23 de jucători selecționați pentru turneul final.

Portari: Ciprian Tătărușanu , Costel Pantilimon, Silviu Lung.

Fundași: Cristian Săpunaru, Alexandru Mățel, Vlad Chiricheș, Valerică Găman, Dragoș Grigore, Cosmin Moți, Răzvan Raț, Steliano Filip.

Mijlocași: Mihai Pintilii, Ovidiu Hoban, Andrei Prepeliță, Adrian Popa, Gabriel Torje, Alexandru Chipciu, Nicolae Stanciu, Lucian Sănmărtean.

Atacanți: Claudiu Keșeru, Bogdan Stancu, Florin Andone, Denis Alibec.

Lotul complet al echipei naționale de fotbal

Eram mai sigur pe acest lot dacă toți jucătorii ar fi fost legitimați la echipe de club din alte campionate, însă 9 dintre ei au fost convocați din campionatul intern. Un campionat care de ani buni duce lipsă de rezultate sportive notabile la nivel internațional pe fondul scandalurilor de corupție ce au zguduit FRF și meciuri noncombat ce lasă loc de interpretări.

Este vară, vreme potrivită pentru a umple terasele și a sprijinii echipa națională de fotbal. HAI ROMÂNIA.

2 Comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.