Gastronomie

septembrie 9, 2016 la 9:22 am

PEO’s Peanut Butter, unt de arahide cremos sau crocant

PEO's Peanut Butter, unt de arahide cremos sau crocant

Toata lumea știe ca untul de masă este produs din lapte, conține multe grăsimi (în special lipide saturate) și colesterol, pentru unii este un produs nelipsit în rețetele culinare, alții îl consideră nepotrivit pentru sănatate, părerile sunt împarțite.

Untul este un aliment care se consumă cu preponderență la gătit, în loc de ulei, pentru prăjituri de casă, în cofetării și patiserii. Nu am frecventat vreun restaurant care să mă servească cu pâine, unt și gem.

Dacă vrei să renunți la unt și margarină, poți găsi alternative, dar se schimbă total meniul cu care te-ai obișnuit.

Am găsit în supermarket unt de arahide, PEO’s Peanut Butter Creamy și PEO’s Peanut Butter Crunchy. Culorile ambalajului m-au facut să cred ca este un produs american. Este un produs nemțesc cu arahide din India, din moment ce pe ambalaj scrie țara de origine India.

PEO's Peanut Butter, unt de arahide cremos sau crocant

N-am găsit rețete tradiționale românești cu unt de arahide, cu siguranță prăjiturile cu unt de arahide sunt delicioase.

Untul de arahide seamănă mai mult cu crema Finetti decat cu untul de masă, are un conținut redus de zahăr. Fiind un produs vegetal conține 90% arahide, în rest sare, zahăr și ulei de palmier.

Bun .. și cum mănânc chestia asta? Pe ambalaj este ilustrat untul de arahide uns pe pâine. Încerc și eu la fel, pe pâine prăjită pentru că untul de arahide are o vâscozitate mare chiar și la temperatura camerei.

Are un gust bun, imediat îți dă senzația de sațietate, ca și când ai fi ronțăit imediat un pumn de arahide, nu este grețos dar nici nu poți să mănânci mult.

După câteva mușcături din felia unsă cu unt de arahide am rămas fără salivă în gură, fără două pahare de apă nu aș fi reușit să termin felia.

Unt de arahide uns pe pâine

Unt de arahide uns pe pâine

Am mâncat două felii cu unt de arahide și am băut un litru de apă pe nerăsuflate. L-am înlocuit cu multe alte produse cremoase pline de zahar și conservanți.

PEO’s Peanut Butter Crunchy este la fel de cremos ca PEO’s Peanut Butter Creamy, doar că are mici bucățele de arahide crocante. Câteva lingurițe cu unt de arahide îți pot stinge foamea. Dacă ai muncă de birou, poți goli jumătate de borcan fără să-ți dai seama.

Un borcan are 340g. 100g de unt de arahide ne oferă 53g grăsimi vegetale, 24g proteine, 18g glucide, fibre, calciu și magneziu.

Chiar dacă conține o cantitate mare de grăsimi, nu vă panicați, sunt vegetale, puteți folosi untul de arahide și în curele de slăbire. Nutriționiștii recomandă consumul de sâmburi în curele de slăbire, astfel o pastă din arahide nu poate să vă facă decât bine.

2 Comentarii

Trimite un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.